İran'dan Türkiye'ye son dönemde fırlatılan 3'üncü füze de NATO tarafından imha edildi.
Türkiye, 4 ve 9 Mart'ın ardından bugün üçüncüsü yaşanan olayla ilgili "ilgili ülkeyle görüşüldüğü"nü bildirdi; konuyla ilgili İran’ın Ankara Büyükelçiliği'nden de açıklama geldi.
Yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava sahasına giren mühimmat tespit edildiğine dair haberlerin ardından konuya açıklık getirilmek istendiği belirtilerek, "İran’dan Türkiye’ye doğru hiçbir mühimmat fırlatılmamıştır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, olaya ilişkin belirsizliklerin giderilmesi amacıyla Türkiye ile ortak bir teknik inceleme ekibi kurulmasına hazır olunduğu vurgulandı.
Büyükelçiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye'nin hava sahasına giren mühimmatların tespit edildiğine dair haberlerin yayımlanmasının ardından şu hususu vurgulamak isteriz: İran'dan Türkiye'ye doğru hiçbir mühimmat fırlatılmamıştır.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen son görüşme ve iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki temaslar dikkate alındığında, İran İslam Cumhuriyeti, herhangi bir belirsizliği gidermek amacıyla bu konunun ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için ortak bir teknik ekip oluşturulmasına hazır olduğunu bildirmiştir.
Daha önce de belirtildiği üzere, İran İslam Cumhuriyeti dost ve komşu ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır."

4 Mart’ta İran’dan ateşlenip Türkiye’ye yönelen balistik mühimmatı NATO’nun düşürdüğünü duyurmuştu. Mühimmatın parçası Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşmüştü.
9 Mart’taysa NATO bir füzeyi daha engellemiş, parçaları Gaziantep’e düşmüştü.
Sözcü
'Ekonomiyi kurtaracak' denilen Varlık Fonu borca battı!153 izlenme
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv’e roket yağdırdı182 izlenme
Kılıçdaroğlu'na alçak tehdit!53 izlenme
İktidar yollarda para arıyor28 izlenme
Skandal! Hak eden on binlerce öğretmen yıllardır eksik, hak etmeyenler fazladan uzmanlık ve başöğretmenlik maaş farkı almış!58 izlenme
AKP'ye oy veren çiftçi kafasını duvarlara vurdu! 'Nasıl bunların peşinden gittim? Laf söyletmezdim laf!'61 izlenme
Suriyeliler İstanbul'da bayrak indirdi, polis sadece izlemekle yetindi!83 izlenme
Şansın böylesi: 'Deprem konutu kurası'nda Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktı!45 izlenme
Fahrettin Koca açıkladı: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu!"
Eylem Tok ve oğlu ABD'ye kaçmıştı: Bülent Cihantimur'un aracı gazetecinin ayağını ezdi
ORC Araştırma, hatalı anketi yeniden paylaştı: CHP'nin yönettiği iki büyükşehirde sürpriz sonuç!
Sakarya'da başlayan orman yangını Bilecik'e ulaştı!