İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Mayıs ayı oturumunda 2018 yılı kesin hesabı da oy çokluğu ile kabul edildi.
Büyükşehir belediyesinin toplam 1717 tane araç kiraladığını söyleyen İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB’de resmi rakamlara göre memurlar dahil çalışan sayısının 13 bin 655 kişi olduğuna dikkat çekti.
1717 tane kiralık araba olduğunu vurgulayan Balyalı “Bu sayılara bakarak Büyükşehir Belediyemizde her 8 kişiye 1 kiralık araç düşüyor. Sadece kiralık araçlarımızı ihtiyaca göre düzenlesek bile yılda en az 7080 milyon TL civarında bir kaynak açığa çıkartırız” dedi.
‘FİRMALAR ALACAKLI’
Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, şu anda 500’den fazla firmanın İBB’den alacaklı durumda olduğuna dikkat çeken Balyalı ,“Bunların 300’den fazlası aslında çok düşük alacakları olmasına rağmen belediyemizin kapısına her gün gidip geliyorlar. Çoğu firma 6 aydan beri buradan neredeyse doğru düzgün bir ödeme alamıyor. Bu sürece şahit oldum. Çok sayıda firma geliyor ödeme istiyor ama ne yazık ki ödeme sıkıntısı var çünkü bütçe her ay açık veriyor. Gelirlerimiz giderlerimizden her ay ortalama 500 milyon civarında eksi veriyor” diye konuştu.
‘KASADA PARA YOKKEN ÇEK VERMİŞİZ’
Balyalı ‘Bilançomuza göre kasamızda 2018 yılı sonunda sadece 102 milyon lira varken piyasaya vermiş olduğumuz çeklerin ve ödeme emirlerinin toplamı 508 milyon lira. Yani kasamızda para yokken dışarıya karşılıksız olarak çek ve ödeme emri vermişiz. Bu İBB gibi önemli kuruluşlara yakışmayan işler bence mali anlamda. Bu mali anlayıştan İBB yönetiminin çıkması gerekiyor. 23 Haziran sonunda da inşallah bu olacak” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/2018yilini27milyartlborclakapatanibbdeyuzlercekayiparac15976
Hatipoğlu kendisini eleştirenlere böyle yanıt verdi: Mahşerde karşılaşacağım544 izlenme
Maltepe’de gerçekleştirilen 100. yıl kutlamalarında 10 binlerce vatandaştan görsel şölen33 izlenme
'İktidar, CHP’li belediyelerin bağışlarına el koydu!'77 izlenme
Deniz Zeyrek 'elimde belgeler var' dedi: "Mustafa Varank memur maaşıyla 100 milyonluk havuzlu villa almış"26 izlenme
Metrobüste eşinin alnını öptü diye yobazın biri 'edep' diyerek olay çıkardı !4877 izlenme
Erdoğan'a 'Dombra' şarkısı yapan Uğur Işılak, cenneti garantilemiş !201 izlenme
ABD Başkanı Biden, sözde 1915 olayları için ‘soykırım’ dedi!109 izlenme
'Gazze’ye savaşmaya giderim' diyen vatandaş, muhabir “Araba kalkıyor gel hadi” deyince jet hızında kıvırdı: “Evde bekliyorlar beni, engelli var. Onları görmem lazım”46 izlenme
Lüks aracında şoförünü bekleyen tarikat üyesi: 'Rabbim ayaklarımızı tozlandırmayı nasip etsin'
AKP'li Meclis Üyesi Diyanet'i eleştirenlere böyle küfür etti: "Siz kimsiniz O. çocukları"
İşte skandal kararın gerekçesi! "Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı'ya şantaj yaptı; öldürme 'canavarca hisle' değildi"
Bakanlık açıkladı: 5 milyon hane sosyal yardımlarla geçiniyor