Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 146 Polonez işçisi altı aydır hakları için mücadele ediyordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda dün Ürdünlü işveren ile sendika temsilcisi arasında yapılan toplantıda uzlaşı sağlandı. Direnişlerini Çatalca Adliyesi önünde sürdüren Polonez işçileri, bu haberi almalarının ardından dün “Erik Dalı” ile oynayarak adliye nöbetini sonlandırmıştı. Açlık grevi yaptıkları direniş çadırını da söken işçiler bugün de Polonez fabrikası önünde kutlama yaptı.
“HEP BİRLİKTE KAZANDIK”
Şarkılar eşliğinde halay çeken işçilere çok sayıda sendika, siyasi parti ve kurum temsilcisi de eşlik etti. Burada işçilere hitap eden Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, destek verenlere teşekkürlerini dile getirerek “Bu mücadeleyi hep birlikte kazandık. Bu mücadelede herkesin emeği var. Bugün Polonez işçilerinin yüzü gülüyorsa bunlar sizlerin sayesinde oldu. Bu mücadelenin kahramanı Polonez işçileri, Türkiye işçi sınıfıdır. Biz değiliz. Bizler sadece onların önünde güzel bir öğretmenlik yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“KORKTUKÇA ÜSTÜNÜZE GELECEKLER”
Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya da “Polonez mücadelesi bu ülkede binlerce fabrikada emekleri yok sayılan milyonlarca işçi için bir umut ışığı, yol gösterici oldu. Siz korktukça sizin üstünüze gelecekler. Mücadele etmeden hiç kimse hiç kimseye bir şey vermiyor. Almak zorunda olduğumuz bizim çocuklarımızın geleceği. Çocuklarımıza güzel bir ülke, daha refah dolu bir ülke, eşit ve adaletli ve adil dağıtımın olduğu bir ülke vaadiyle biz bu mücadeleyi verdik” diye konuştu.
Tele1
Av yasağının bitmesiyle balıkçılar ağ attı! Hamsinin kasası 2.250 TL'den satıldı
Şırnak'ta PKK'lılar el yapımı patlayıcıyla saldırdı! Şehit ve yaralılar var...
Gazeteci İsmail Saymaz: Her birinin kalbinde bir Fatih Tezcan var
Gündemi sarsan soruşturmada karar çıktı: Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı!
Akşener’den Erdoğan’a: Hiç mi utanmıyorsun?
Ulaştırma Bakanlığı İBB'nin metro projesini devralmak istedi, İBB kabul etmedi
Malatya'da vatandaşların çadır isyanı! Sonra 'Hükümet istifa' denilince kızıyorlar
İfade işlemleri başladı! Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a 40 sayfa soru
Yüksek fiyat ve volatilite uyarısı
Özgür Özel'in iddiaları sonrası 'devlet ihale sorgulama' sayfası 'bakıma' alındı