Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) MHP'li Manisa Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesinde kentin en gözde yerindeki bir kafenin 5 yıllığına ücretsiz olarak devredilmesi belediye meclisinin geçtiğimiz Nisan ayı toplantısında AKP ve MHP'nin ‘Evet' oylarıyla kabul edilmişti.
CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise kafenin TÜGVA'ya devredilmesi konusunda ‘Hayır' oyu kullanmıştı.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ve partili büyükşehir belediye meclis üyeleri ortak bir dilekçeyle kararın iptali konusunda 3 Haziran'da Manisa İdare Mahkemesine dava açmıştı.
MANİSA İDARE MAHKEMESİ KARARI İPTAL ETTİ
CHP'lilerin itirazı üzerine açılan davada Manisa 1. İdare Mahkemesi, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayındaki mecliste AKP ve MHP'nin oylarıyla TÜGVA için aldığı kararı 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.
Mahkemenin verdiği kararda TÜGVA'nın kamu kurum ve kuruluş olmadığı vurgusuda yapılarak şu ifadelere yer verildi:
* Vergi muafiyeti tanınan vakıf niteliğinde olan Türkiye Gençlik Vakfının, 5393 sayılı Kanunun 75. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendi kapsamında sayılan ve tarafına bedelsiz taşınmaz tahsisi yapılabilecek olan mahalli idarelerden ya da kamu kurum ve kuruluşlarından olmadığı açıktır.
* Bu itibarla; mahalli idare ya da kamu kurum ve kurulusu olmayan Türkiye Gençlik Vakfına 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendindeki sınırlamalara aykırı olarak dava konusu (davalı idareye ait) taşınmazın tahsis edilmesine dair dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.
Mahkeme CHP'lilerin belediye meclisinde TÜGVA için alanın kararın yürütmeyi durdurulması talebi kabul edilerek, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

“BİR AN ÖNCE KAFEYİ BOŞALTMALARI GEREKİR”
Davayı açan hukuk işlerinden sorumlu CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Avukat Yiğit Can Özcan, Manisa 1. Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararın ardından TÜGVA'nın kafeyi vakit kaybetmeden boşaltması gerektiğini dile getirdi.
Avukat Yiğit Can Özcan verilen kararla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
* MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin en güzel yerindeki bir kafeyi TÜGVA'ya peşkeş çekmesine müsaade edemezdik.
* Bu nedenle açtığımız yürütmeyi durdurma davası bizim için olumlu sonuçlandı.
* AKP'nin arka bahçesi olan ve iktidar ile organik ilişkileri olan TÜGVA'nın faaliyetlerini tüm Türkiye biliyor.
* Bu vakıf tamamen kendisini belediyelere dayanış, belediyelerden rant elde etmiş bir vakıf. Bizde Manisa'da bu rantın önünü kestik.
* Daha mahkeme kararını beklemeden TÜGVA kafenin içinde çalışmalara başlamış. Hemen kendi tabelasını koymuş.
* Manisa 1. İdare Mahkemesi'nin kararının ardından vakit kaybetmeden vakıf bir an önce o kafeyi boşaltması gerekiyor. Ve eski haline getirmesi gerekiyor.
* Mahkeme kararında belirttiği gibi TÜGVA bir kamu kurum ve kuruluşu değil. Ayrıca kamu yararına çalışan bir vakıfta değil.
* Belediyeler ancak kamu kurum ve kuruluşlara veya kamu yararına çalışan dernek yada vakıflara bu tür yerleri devredebilir.
* Mahkeme kararıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı bu hukuksuz kararın önünü geçmiş olduk. Halkın yeri halkta kaldı.
* TÜGVA'nın Manisa'dan bir rant elde etmesine ve çağ dışı nesiller yetiştirmesine bundan sonrada asla müsaade etmeyeceğiz.
Ülkenin tanıtımı Diyanet'e mi kaldı? Ali Erbaş 'Diyanet olarak 149 ülkeye ulaştık. Bu ne demek biliyor musunuz? Milletimizin en büyük tanıtımı demek. Bayrağımızı tanıtıyoruz'86 izlenme
Yeni bakan, eski bakanın bürokratlarını savcılığa verdi54 izlenme
İmamoğlu: Bu millete öyle söz verdim… Randevu vermeseler de görüşeceğim104 izlenme
Filistin Türkiye'yi kınadı!385 izlenme
Türkiye tefecinin eline düştü! Yabancıya çılgın faiz!50 izlenme
Seferihisar Belediyesi CHP'de kaldı! Oylama ilk turda sonuçlandı, başkanvekili CHP’li Fuat Gümüş oldu26 izlenme
Diyanet’ten Saray’a özel Cuma Namazı!134 izlenme
Özgür Özel'in işaret ettiği Sedat Peker, 'Kıbrıs ve kaset' iddiasını böyle anlatmıştı60 izlenme
Cumhuriyet çınarı Muazzez İlmiye Çığ, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i anlattı 'Biz Türklüğümüzü Atatürk’le bildik'
Deprem bölgesine ilk gün ulaşan Çek ekibi rezaleti açıkladı: "Canlı bulunmayan enkazlara yönlendirildiler"
Emeklinin bir donu kaldı: "İstiyorlarsa onu da göndeririz"
Henüz abonelere bile gitmeyen 'İmamoğlu' anketinde çok çarpıcı sonuçlar!