Gülağaç ilçesine bağlı 4 bin 280 nüfusa sahip 3 bin 150 seçmenden 2 bin 600’ü, 31 Mart’ta yapılan Genel Mahalli Seçimleri’nde sandık başına giderek oy kullandı. BBP adayı Ramazan Bozlak, bin 268 oyla belediye başkanlığına seçildi. En yakın rakibi AKP adayı Hüseyin Us ise 741 oy aldı.
AKP, Bozlak’ın hakkında 2 ceza kararı olduğu için başkanlık yapamayacağı gerekçesiyle YSK’ya itiraz etti. YSK da Bozlak’ın mazbatasını iptal etti. Belediye meclisinin asil ve yedek üyelerinin de istifa etmesi üzerine 60 günlük sürenin ardından YSK tarafından dün yeniden seçim yapılması kararı verildi.
MAZBATASI İPTAL EDİLDİ, YENİDEN ADAY
Hakkındaki 2 ceza kararı gereği mazbatasının iptal edildiğini ifade eden Bozlak, ”Benim mazbatamın düşmesine sebep olan 2 cezam vardı. 2010 yılında 2863 sayılı ‘Tarih ve Kültür Varlıklarına Muhalefet’ suçundan 10 ay, 2013 yılında da bir kavgadan 5 ay hapis cezası aldım. Bu iki suçun infazı gerçekleşti. Ben kavgadan ‘Memnu hakların iadesi’ (Yasaklanmış hakların geri verilmesi) kararını almayı unutup, seçimlere katılmıştım. Ben bunu almış olsaydım, mazbatamda düşmüş olmayacaktı. Bu kararı alıp, seçim kuruluna vereceğim. Böylelikle yeniden yapılacak seçimlere aday olmamı engel teşkil edecek durum ortadan kalkacak. Demirci beldesinde tekrar adayım”dedi.
YENİDEN SEÇİM YAPILDI, ADAYLAR PARTİLERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Seçimlerin yenilenmesi kararının ardından 31 Mart’ta BBP adayı olan Ramazan Bozlak, AKP’den, AKP adayı Hüseyin Us da, BBP’den aday oldu. Belde halkı ise bugün yeniden sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Bozlak bin 624, Us, ise 783 oy aldı. Seçim sonrası belde meydanın da AKP’liler kutlama yaptı.
AKP’den seçimi kazanan Ramazan Bozlak, “Doğru ve adalet eninde ve sonunda tecelli ediyor. AK Parti’den bizi uygun gördüler. Şu anda AK Parti’den yarışa girdik ve diğer arkadaş da BBP’ye geçti. Büyük bir farkla seçimi kazandık” dedi. DHA
Sedat Peker gündeme getirmişti, AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun şirketi kamudan kaç ihale aldı?65 izlenme
Karantina yurdundan şikâyetler: "Test yok, maske yok, aynı odada kalan var!"103 izlenme
Memur eksi 55 emekli eksi 62 zam alacak!54 izlenme
Vinç için bile talimat gerekti: Tek adam rejimi hayatı durdurdu42 izlenme
Yıllara göre asgari ücrete ne kadar zam yapıldı?31 izlenme
Ayşe Ateş: "Hiç korkmadan devlete millete hükümete emniyete adalete meydan okuyabiliyorlar"27 izlenme
Yeni yasama döneminde milletvekili seçilmeyenlerin dosyaları işleme konuldu: Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılması bekleniyor30 izlenme
'İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor?'50 izlenme
Erdoğan geldi şoförler isyan etti! "Aç susuz beklemek zorunda mıyız?"
Dostum Katar'a bir kıyak daha! Askerini Türkiye'ye konuşlandıracak
Maçoğlu'na işçilere yüksek maaş verdi diye 86 milyonluk fatura çıktı
Erdoğan'ı kızdıracak sözler! "AKP'li vekiller 'Bu hikâye bitti' diyor"