Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolmasının ardından 19 gün sonra cesedi bir dere kenarında gömülü halde bulunan Narin Güran cinayetinde Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı.

Narin'in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararda 3 sanık önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve bu ceza cinayeti ortaklaşa işlemeleri nedeniyle "ağırlaştırılmış müebbet cezası" olarak artırılarak karara bağlandı. Mahkeme kararı oybirliğiyle aldı.
İtirafçı sanık Nevzat Bahtiyar'a ise "suç delillerini gizlemekten" 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kararda, Bahtiyar için, itiraf etmesine rağmen, cesedin sanığın beyanlarıyla bulunmadığına dikkat çekildi, bu beyanların cinayetin delillendirilmesi açısından önemli olmadığı ifade edildi.

Narin'i kimin neden öldürdüğü hala bilinmiyor. Narin'in bu üç kişiden tam olarak kim öldürdü? Narin'i bu 3 kişi neden öldürdü? soruları yanıtsız kaldı. Ağırlaştırılmış müebbet cezası almalarının ardından 3 sanıktan birinin artık gerçeği anlatması mümkün. Karara göre katiller belli ama asıl katil net değil.

Mahkemenin kısa kararında, Nevzat Bahtiyar ile ilgili bölümde, dava dosyasında "delil olmadığı" yorumlanacak bazı ifadeler var.
Mahkeme, Nevzat Bahtiyar'ın neden 4 yıl 6 ay hapis cezası aldığına izah ederken, özetle şu ifadeyi karara geçirdi:
"Sanığın, Salim'in tehditleri ile Narin'in cansız bedenini Arif'in evinden alarak Eğertutmaz Deresi'ne götürdüğü ve cansız bedenin bulunduğu çuvalı dere kenarına üzerine taş koymak suretiyle sakladığı göz önüne alındığında, sanığın üzerine atılı eyleminin suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu oluşturduğu anlaşılmıştır.
- Narin'in cansız bedeni sanığın beyanları ile değil yapılan araştırmalar neticesinde bulunmuştur. Narin'in öldürüldüğü tarihten cansız bedeninin bulunduğu güne kadar süre, bu sürede araştırmalara rağmen herhangi bir delilin bulunmamıştır, Adli Tıp Kurumları tarafından yapılan onlarca araştırmalara rağmen herhangi bir delilin bulunamaması, delil bulunmayışına sebep ise söz konusu cansız bedenin uzunca süre suyun içerisinde kalmasıdır.
Bu kararda, cesedin uzun süre su içinde kalması nedeniyle Adli Tip Kurumları tarafından yapılan araştırmalarda delil bulunamadığının belirtilmesi dikkat çekti. Oysa, Adli Tıp Raporlarında, küçük kızın elle boğularak, boyun ve göğsüne baskıyla öldürüldüğü belirtilmişti.
Yine Narin'in cesedi üzerinde yapılan incelemelerde, kıl ve saç parçaları ele geçirildi ve Adli Tıp, küçük kızın avucunda ve üstünde bulunan bulunan kılların DNA'sının annesi ve abisiyle uyumlu olduğunu belirledi. Ayrıca, amcanın aracında küçük kıza ait kıl parçası bulundu.
Mahkemenin, Adli Tıp raporlarında delil bulunamadığını belirtmesi amacı bu aşamada net değil. Gerekçeli kararda hangi delillerin dikkate alındığı belirtilecek.
Halk TV
Kademeli fiyat uygulaması kabul edildi: Az kullanan az, çok kullanan çok ödeyecek!
İlkay Akkaya’nın Mardin konseri de yasaklandı!
Üç çocuğun öldüğü inşaat AKP’li belediye ile valiliğe ait çıktı!
Yenidoğan Çetesi'nin skandalları bitmiyor! "Kocama ilaç verip 'hastaneden memnunum' dedirtip videosunu çektiler"
İntihar eden Eda Nur Kaplan'ın karakoldaki ifadesi ortaya çıktı! "Yarı baygındım ve..."
Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusu
Şirketler kapılarına kilit vurdu: İşte kapatılan şirket sayısı
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Dolar ve euroda son durum ne?
Sadece 1 bedava bardak için Ankara'da bir mağazada izdiham yaşandı
Konya’da belediyeye ait duraklara ‘nefret söylemi’ içeren ilanlar asıldı!
Ege’de varlığını artıran ABD’den Yunanistan’a büyük kıyak
AKP’li isimden tepki çeken Atatürk-Abdülhamit kıyaslaması: En büyük ihanet…
Babacan'dan enflasyon sayılarına karşı düşüncesi: Çalışarak para kazananların alım gücünün yok olduğu bir tahrip yaşıyoruz
Kılıçdaroğlu'nun eski kiracısı anlatıyor 'Bir deniz kazasında eşimi kaybetmiştim. Bitik olduğumuz bir dönemdi, kira ödememiz gerekmediğini söylediler'