Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında soruşturma başlatılan “pedofili” içeren ifadelerin bulunduğu kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu, emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine, Abdullah Şevki hakkında, kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibareler nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi uyarınca “müstehcenlik” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Şevki’nin, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne gelen kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alındı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu kitaptaki ifadelerin, Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli yasal sürecin başlatıldığı, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.
ANKARA (AA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/igrenckitabinyayincisiteslimoldu4974910/
İşte İYİ Parti’deki Akşener depreminin detayları255 izlenme
AKP ile muhtarlar arasında iftar krizi: "İftara niye gelmedin, hizmet beklemeyin"10 izlenme
Memurları sefalete mahkum ettikten sonra: Lojmanları satan AKP tayin taleplerinden sonra lojman yapma kararı aldı!31 izlenme
Alkole tarihi zam geliyor!40 izlenme
Diyanet’ten yurtta israf cihanda israf! Diyanet yurt dışından binlerce öğrenci getirecek35 izlenme
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ne 161 personel alımına, 5 binden fazla kişi başvurdu!69 izlenme
İran'ın füze saldırılarının İsrail'de yarattığı hasar gündüz ortaya çıktı30 izlenme
Özel'den Erdoğan'a sert tepki: "Ağzını açmasa iyi olur"11 izlenme