Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.
GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.
ZONGULDAK VALİSİ: KURTARMA ÇALIŞMAASI TAMAMLANDI, 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
Zonguldak Valisi göçük altında kalan 4 işçisi olduğunu belirterek bir işçinin yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı. 3 kişi ile de iletişimin sağlandığı duyuruldu.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu: "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.
Genel Maden İş Başkanı 1 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Daha sonra açıklama yapan Hacıbektaşoğlu "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede" dedi.
BAĞIMSIZ MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI:11 İŞÇİ KALDI
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 11 maden işçisinin göçük altında kaldığını bildirdi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI
AFAD: “Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yeniçağ
AKP’li Gençlik Kolları Başkanı karakolda Emniyet Müdürüne saldırdı iddiası
'Farkında bile olmayacaklar' diye sert çıktı: "Vatandaş 5 bin TL fazla ödeyecek"
15 Temmuz gazisi: Kontrollü darbe, demek ki bizi kullandınız
İzmir ekibi Göztepe’den duygusal 10 Kasım paylaşımı
Belediyelere karşı SGK adımı: Bütçeden aldıkları pay kesilecek
Şimşek'ten emekli zammı açıklaması: "Emekliyi enflasyona ezdirmedik"
Şenol Güneş'in Beşiktaş'taki ikinci dönemi sona erdi, yeni teknik direktör kim olabilir?
İsrail'de adli düzenleme: Binlerce kişi Kudüs'e yürüyor
Ve başhekim kötü haberi verdi: Yüzde 100 doldu
5 yılda ne değişti? YSK'dan iki farklı karar
19 Mart'ın ikinci ayında öğrenciler Maçka'ya yürüdü: "Tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılsın!"
ABD'de California State University Northridge’de (CSUN) okuyan Ermeni öğrenciler, Atatürk sunumuna engel oldu !
Ergenekon'dan yargılanmış emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'in oğlunun da diplomasını çalmışlar!
Şehir Hastaneleri soygunu: Boş da olsa dolu da 25 yıl kira alacağız!