Ziraat Bankası Anonim Şirketi’nin 26 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu’nda alınan karara göre kamu görevlisi olmayan yönetim kurulu üyelerinin maaşı aylık net 25 bin 785 bin lira, kamu görevlisi olanların maaşı 14 bin 360 lira olarak belirlendi. Denetim kurulu üyelerinin maaşının da net 11 bin 620 lira olması kararlaştırıldı.
Ziraat Bankası yönetiminde, halen kamu görevlisi olmayan 4 AKP’li isim de bulunuyor. Bu isimlerden ilki, eski Bakan Faruk Çelik. Çelik bakanlığın ardından 27 Mayıs 2019 tarihinde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Bir diğer isim AKP’li eski Belediye Başkanı Fazlı Kılıç. Kağıthane Belediye Başkanlığı’nın ardından Kılıç, son toplantıda yönetim kurulu üyeliğine alındı. AKP’li eski vekil ve eski sendikacı Mahmut Kaçar ile eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da 25 bin 785 lira aylık maaş alacak isimlerden
ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Ziraat Bankası yönetiminin maaşları Sayıştay raporlarında da ele alınmıştı. Sayıştay 2019 yılı denetim raporunda, “2019 yılı yönetim ve denetim kurulu üyeleri için toplam 2 milyon 346 bin 600 lira gider yapılması gerekmektedir. Ancak banka mizanında yer alan ‘Yönetim Kurulu Aylık ve Ücretleri’ hesabının yıl sonu tutarı 5 milyon 451 bin 396 lira olarak gerçekleşmiştir” denilmişti.
Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise rapordaki tespit karşısında “Yönetim kurulu maaşı net 19 bin 750 liradır. 4 de ikramiye alırız. Sektöre baktığımız zaman en düşüğü değiliz belki ama ortalamanın altındayız” açıklamasını yapmıştı.
Ziraat Bankası’ndan kredi çeken çiftçiler mallarına gelen hacizler nedeniyle mağduriyet yaşarken; Demirören Holding’in, Doğan Grubu’nun medya organlarını satın almak için çektiği kredi bir kez daha gündeme geldi. Organize suç örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker; Ziraat’ın, Demirören’e 750 milyon dolar kredi verdiğini ve Demirören’in bunu halen ödemediğini iddia etmişti.
https://halktv.com.tr/gundem/ziraatbankasiyonetimkuruluuyelerininayliknetmaasiortayacikti460837h
MHP'li Feti Yıldız'dan hasta tutuklular için çağrı: "İnfazı geri bırakılmalı" dedi10 izlenme
Narin iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma tarihi belli oldu20 izlenme
Atatürk'e hakaret edip "Sevmiyorum, dinsiz" dedi, Artvinli vatandaş ağzının payını verdi! "Atatürk'ü ağzına alacak adam mısın! Atatürk olmasaydı anan kim, baban kim bilemeyecektin!"35 izlenme
Malatya’da 3 dakika arayla korkutan depremler56 izlenme
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı çağıracak ve soracak yürekli bir savcı arıyorum63 izlenme
Erdoğan: Tank palet fabrikasının devri söz konusu değil225 izlenme
KPSS'de Türkiye birincisi oldu, atanamadı!163 izlenme
Sedat Peker'i işaret etti... İşte Erdoğan'ın 'Somali' hibesinin perde arkası!135 izlenme
'Çayın tadı iyice kaçtı...' Özel şirketlerden çaya yüzde 15 zam!
Erdoğan'ın 'Giderlerse gitsinler' dediği Türk doktorlar, Almanya'nın açığını kapattı!
AKP'li Özlem Zengin'den, 5 çocuğunu kaybeden anne hakkında skandal değerlendirme! "Çocuklarına fevkalade güzel isimler koymuş. Demek ki edebiyat biliyor, sanat biliyor"
Özgür Özel'den cumhurbaşkanına 'düello' çağrısı: "Eğer İmamoğlu suçlu çıkarsa siyaseti bırakıyorum. Haklı çıktığı takdirde sen de bırakacak mısın?"