Bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından ABD’deki davanın AKP seçmeni
üzerindeki etkilerine ilişkin yapılan anketin bir bölümü açıklandı. Buna
göre, AKP seçmeni ‘Zarrab’ın rüşvet verdiğine yüzde yüz inanırken, bu
görüş seçmenin oyunu etkileyecek mi, işte ayrıntıları…
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bir kamuoyu şirketi tarafından ABD’deki Zarrab davasının, AKP seçmeni üzerindeki etkileri ile ilgili yapılan kamuoyu yoklamasının bir bölümünü açıkladı.
Yılman, “Zarrab davası, AK Parti’ye ne kaybettirdi?” başlığıyla yayımladığı yazısında, bu soruya, “Hiçbir şey. Evet yanlış okumadınız. Başlıktaki sorunun net cevabı bu! Üstelik bu cevap benim gözlemlerim neticesinde oluşan bir cevap da değil! Bu bir bilimsel tespit! Ciddi bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan bir yoklamanın sonucu” karşılığını verdi.
Araştırmanın tamamını paylaşamadığını, ancak yakında açıklanacağını tahmin ettiğini belirten Yılman’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Ama gördüm... Hatta benim gördüğümü Türkiye kamuoyuna mal olmuş birbirinden kıymetli isimler de gördü. Ve o gördüğümüz araştırmanın sonucuna göre de AK Parti seçmeninin neredeyse yüzde 90’ı, başaktörü Zarrab olan ABD’deki davanın Türkiye’yi uluslararası arenada tamamen zora düşürmek gayesiyle sahnelenen bir oyun olduğuna inanıyor ve bu oyuna asla gelmeyeceğini üzerine basa basa belirtiyor...
‘RÜŞVETE İNANIYOR’
Dedim ya, “Keşke tamamı elimde olsaydı”... Zira gerçekten çok ama çok ilginç bir araştırma. Daha doğrusu tuhaf. Şöyle mesela... Sorulan soruya göre AK Parti seçmeni Zarrab’ın iddia ettiği gibi rüşvet verdiğine yüzde yüz inanıyor... Yani, “Evet işin içinde rüşvet var!” diyor. Ve rüşvet aldığı iddia edilenlerin de kesinlikle yargılanması gerektiğini söylüyor ama “Türkiye’nin işi bu” diyor. “Eğer bir yargılama yapılacaksa bunu Türkiye yapmalı, ABD değil” diyerek noktayı koyuyor!
Özetle değerli okurlarım... Başta FETÖ olmak üzere muhaliflerin ve muhalif basının söz konusu dava üzerinden en büyük beklentileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin kendi tabanında itibar ve güven sarsıntısı geçirmesiydi. Gözlerimle gördüğüm söz konusu araştırmadan hareketle bu beklenti içerisinde olanlar üzülecekler ama şunu çok net söylemeliyim: “Haberiniz olsun... Değil 510 puan, 1 puan bile düşme yok AK Parti’nin oy oranında!”
Bu arada, söz konusu araştırmadan haberdar olmama vesile olan kişi de muhalif partinin bir üyesi. Yani iktidar mensubu ya da sempatizanı değil. Daha önce hiç tanışmamıştık. Bir davette tesadüfen karşılaştık ve nasıl oldu, boşluğuna mı geldi bilmiyorum, aralarında benim de olduğum insanlara telefonundaki bahsettiğim bu araştırmayı gösterdi ve tek tek okudu. Çok ilgimi çekti tabii bir gazeteci olarak...”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/zarrabanketidavaakpyenekaybettirdih64591.html
Sözünü tutmayan belediye başkanını kamyonete bağlayıp sürüklediler !445 izlenme
Ailesi IŞİD'li teröristin cenazesini kabul etmedi25 izlenme
AKP'nin tehlikeli yeni rant kapısı: Detaylar saklanıyor317 izlenme
225 milyar TL'lik çek karşılıksız çıktı24 izlenme
FETÖ GİTTİ, ENSAR GELDİ! Sınavda kopya rezaleti!1158 izlenme
15 bin silah! İhanetin ‘kozmik odası’150 izlenme
TTB’den sokağa çıkma yasağına sert tepki!140 izlenme
Hazine'yi faiz çarptı36 izlenme
Kulis: "Erdoğan'ın ailesi seçimlerden sonra her şeyin içinde ve tek belirleyicisi olacak"
Bunu yazan bir profesör! 'Bu metin çok kan dökecek'
Adana'da Suriyeli bir genç polis tarafından göğsünden vurularak hayatını kaybetti
Muharrem İnce’den ’50+1′ açıklaması: ‘Ucube partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi…’