Yalova'da 3 polisin şehit olduğu çatışmada ölü ele geçirilen IŞİD’li terörist Zafer Umutlu’nun amcası Metin Umutlu, yeğenini ve o günü anlattı.
Yeni Şafak’ın haberine göre; Zafer Umutlu’nun, amcasının torunu olduğunu belirten Metin Umutlu, yeğenini örgütten kopartmak istediklerini, çatışma günü de teslim olması için ikna etmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi.
Zafer’in 6 yıl önce Yalova’ya geldiği belirten amca, yeğeninin örgüte katıldıktan sonra çok değiştiğini söyledi.
Polis katili teröristin 1.5 sene önce kız kaçırıp evlendiğini anlatan amca, düğününe gitmediklerini, salonda kendisi gibi örgüt mensuplarının olduğunu belirtti.
Yeğenini ikna edemediklerini söyleyen amca, çatışmadan haberleri olunca Zafer’in kardeşiyle Yalova’ya gittiklerini anlattı.
Kendisine bir ara telefondan ulaşabildiklerini söyleyen amca, polis katili yeğeniyle aralarında geçen son diyaloğu şöyle anlattı: “Adeta yalvardım. İkna etmek için çok dil döktüm.
‘Yapma, devletine, polisine kurşun sıkma’ dedim. Teslim olmasını söyledim. ‘Ben demir parmaklıklar arasına giremem’ dedi. Kabul etmedi.”
Amca: Devlete kurşun sıktı cenazesini asla almayız
Amcası Metin Umutlu, çatışmadan 3 gün önce de Zafer Umutlu’nun kardeşinin, abisinin yılbaşında bir eylem yapabileceğinden şüphelendiğini belirterek şikayette bulunduğunu ifade etti. Şehit polislere Allah’tan rahmet dileyen Metin Umutlu, “Polislere sıkılan o kurşunlar bize de sıkıldı. Ciğerimiz yandı” ifadelerini kullandı. Yeğeninin bu cesareti nereden bulduğunu, silah eğitimini nerede aldığını, silahların nereden geldiğini anlayamadığını anlatan amca, ailenin cenazeye sahip çıkmayacağını açıkladı: “Ne ben, ne ailem bu cenazeye sahip çıkmıyoruz. Asla almayacağız. Sen devletime, polisime kurşun sıkıyorsan, ben de senin cenazeni almam.”
Sözcü
3 Temmuz’da yeni dönem: Sıcak değil zam yakacak! Vergi, akaryakıt, askerlik, enerji...10 izlenme
Bir anket de İYİ Parti'den629 izlenme
Deprem konutları ihaleleri saray müteahhidine gidiyor37 izlenme
Çocuk tacizcisi sapığın cezasını vatandaş kendisi kesti !2840 izlenme
YSK Başkanına tazminat ödemeye mahkum olan kadın "Ben Atatürk'ün kızıyım. Vatan sağ olsun"666 izlenme
Ankara Tabip Odası Başkanı "Ankara'da kritik eşik aşıldı, günde 500 hastanın başvurduğu yerde 30-40 test yapabiliyoruz, kit yok"111 izlenme
'Yol yaptı' diyenler, otoyollardaki geçiş ücreti uygulamasını iyi izlesin !179 izlenme
AKİT yazarından AKP'ye 'ince' uyarılar!163 izlenme
Yeni Anayasa için çalışanlara bak ! Uyuma Türkiye Cumhuriyetine sahip çık !
Reuters duyurdu: Suriye ile dev anlaşmanın altında Cengiz ve Kalyon çıktı!
İmamoğlu'nun lisans diploması silindi ama yüksek lisans diploması kaldı
Vahşet! Üniversite öğrencisinin kafasını satırla kesip, göğsünün üstüne koydu!