Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye ile yaptıkları üçlü anlaşmaya uymadıklarını açıkladı.
NTV yayınında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; “Finlandiya da, İsveç te ellerindeki dosyalar iade için yeterli olduğu halde, bize şu ana kadar tek bir iadesini istediğimiz kişiyi iade etmediler.” İfadelerini kullandı.
Bakan Bozdağ’ın bu sözlerine Erdoğan’ın eski doktoru Turhan Çömez’den sert tepki geldi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çömez Bozdağ’ın sözlerini paylaşarak; “Etmezler demedik mi @bybekirbozdag? Kandırılmaya ve kandırıldık diyerek kandırmaya doymadınız.” İfadelerini kullandı.
İşte o paylaşımlar:
Ne olmuştu?
Ukrayna savaşı sonrası Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Türkiye ise veto kararı almıştı. Dünya gündemini uzun süre meşgul eden bu durum, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde çözülmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzalanan Üçlü Muhtıra’da, müstakbel NATO müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye’yle tam dayanışma ve işbirliği sergileyecekleri, PKK terör örgütü başta olmak üzere milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verecekleri, PYD/YPG ve FETÖ’ye destek sağlamayacakları taahhüdünde bulunmuşlardı.

Yeniçağ
İstanbul'da 'corona virüse iyi geliyor' diye içilen sahte içkiden ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi!98 izlenme
Ünlü ekonomistlerden flaş iddia! "Dolar 18, benzin 16 lira olacak..."58 izlenme
Eski başhekimden bir skandal daha: "Başlarım grevinize!"60 izlenme
Erdoğan'ın eski metin yazarından çok konuşulacak sözler! Firari FETÖ’cü Noyan’ı nasıl işe aldıklarını anlattı275 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz "soygun planı" diyerek paylaşmıştı: O ihale apar topar ertelendi28 izlenme
Atatürk’e hakaret eden yazar MEB dergisinde!150 izlenme
İstanbul'da evlerine girmeye çekinenler çadırlarda kalmaya devam ediyor37 izlenme
Tren kazasında oğlunu kaybetmişti, anne Sel'e bir dava daha açıldı!122 izlenme