Üreticiden alınan çiğ sütün litresi 8,5 liradan 11,50 liraya çıkartıldı. Üreticilerin beklentisi 1415 liraydı.
Yüksek enflasyon ve girdi maliyetlerindeki artış kaynaklı zamlar devam ediyor. Son olarak, çiğ sütün litresine yüzde 35 zam yapıldı.
Ulusal Süt Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı 8,50 TL'den 11,50 TL'ye çıkarıldı. Açıklana fiyata destek priminin dahil edilmediği ifade edildi.
Açıklamada soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üretici tarafından karşılanması durumunda bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği duyuruldu.
Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem için 17 kuruş fark uygulanacağı bildirildi.
Girdi maliyetleri artan üreticilerin beklentisi 1415 lira bandında bir fiyattı.
halktv.com.tr
Saraydakiler ve diğerleri: Eriyen yalnızca halkın alım gücü24 izlenme
Mobilya sektöründe büyük kriz! Maliyetler tavan yaptı, satışlar dibe vurdu!46 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ saldırısına korkunç yorum! "Hayat devam ediyor, ne yapalım?"31 izlenme
Bakan Akar, 'Nah alırsın' demişti: Meclis tutanağında sansür32 izlenme
Hangi ilçeler bitti hangileri devam ediyor? İşte İstanbul’da son durum295 izlenme
Saray'da ağırlanan Iraklı vali Türkiye'ye "İşgalci" dedi!106 izlenme
Ünlü oyuncu Civan Canova tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.29 izlenme
8 ayda 151 milyar liralık çek karşılıksız çıktı8 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz, 20 Aralık'ta olanları anlattı! "MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir!"
İmamoğlu bugünkü bulaşıcı hastalık ölüm sayısını açıkladı!
İkinci dalga geliyor! Yarın yılın en soğuk gecesi olacak
Oyuncu Tayanç Ayaydın taciz iddialarını reddetmişti! Doğa Lara Akkaya'dan yeni açıklama: "Daha fazla mesaj var"