Katıldığı televizyon programında Zarrab'ın itiraflarını değerlendiren
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Rüşvet alanlar yargılansın"
taleplerine "Zarrab'ın ifadelerinin dışında bir şey yok ortada. Bu talep
hukuki bir talep değil" şeklinde cevap verdi.
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu oldu, soruları yanıtladı.
Kılıçdaroğlu'nun soruşturma çağrısına ilişkin Şentop, "Kılıçdaroğlu bunu niçin söylüyor? ABD'de Zarrab'ın ifadelerine dayanarak söylüyor. Biz Zarrab'ın yargılanmasını, daha doğrusu tanık olarak, onun kendisine öğretilmiş ifadeleri üzerine iş mi yapacağız?" diye konuştu.
RÜŞVET İDDİALARI
ABD'deki davada ortaya atılan rüşvet iddiaları için "Daha sonraki savunmalarda detay ortaya çıkarsa bakılabilir. Bugün bu işi ele alalım diyenler ABD'deki davayı kabul ederek bunu söylüyorlar" diyen Şentop, rüşvet iddialarının soruşturulmasıyla ilgili olarak, "Ortaya yeni bir takım bilgiler, deliller çıkarsa o zaman bu değerlendirilebilir. Ama şu an itibarıyla Zarrab'ın ifadelerinin dışında bir şey yok ortada. Bu talep hukuki bir talep değil" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarına yönelik iddialarını siyasi itibarsızlaştırma çabaları olarak değerlendiren Şentop, "Zarrab davası çerçevesinde düşünüyorum. Zamanlamaması da eş zamanlı başladı. Buradaki temel mesele bir itibarsızlaştırma meselesi. ABD'deki davanın mahiyetini biliyoruz. Bu dedikoduların bir itibarsızlaştırma çalışmaları var." diye konuştu.
"KILIÇDAROĞLU'NUN BELGELERİNİ GÖRMEDİM"
Kılıçdaroğlu'nun delil olarak ortaya koyduğu belgeleri görmediğini söyleyen Şentop, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla iddiaları destekleyen belgeler olmadığını ifade etti. Şentop, "CHP'nin amacı, ortada hukuki anlamda bir yanlışlık iddiası yok. Nedir, bunun siyasi etik tartışması. Niye yapacaksınız bu tartışmayı? Bir taraftan Zarrab davasından Türkiye'ye dökülen bir şeyler olacak, öbür taraftan CHP itibarsızlaştırma propagandası ile Türkiye kamuoyunu etkilemeye çalışacak." dedi.
ABD'deki davada ortaya atılan rüşvet iddialarını da değerlendiren Şentop, "Bu konuda kamuoyunun AK Parti'ye itimat edeceğini düşünüyoruz" dedi. Şentop, 15 yıllık iktidar boyunca sıkıntılı bir durum varsa gereğinin her zaman yapıldığını iddia etti.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/akplivekilzarrabinifadeleriylebakanlariyargilayamayizh63615.html
En çok dükkanın kapandığı 5 il açıklandı!57 izlenme
Çin'in bedava verdiği korona aşılarını devlete satan AKP Milletvekilinin Sağlık Bakanlığı’na 159 milyon TL’lik kuduz aşısı sattığı ortaya çıktı23 izlenme
Memlekete giden Maliye’ye 2 bin TL ödedi26 izlenme
Okullar kapatıldı, köyler imamlara terk edildi!222 izlenme
SGK borcu olanlar dikkat! Maaştan kesinti dönemi başladı11 izlenme
İnanılır gibi değil: Fabrika kapatılacak, cezaevi açılacak!152 izlenme
Meclis Başkanı, Atatürk’ü görmemekte kararlı: 18 Mart kahramanları arasında Atatürk yok!259 izlenme
Erdoğan'ın başdanışmanı yine sosyal medyada ağzını bozdu: 'Seni yarın ters kelepçe ile aldırtmazsam..."11 izlenme
Ensar Vakfı yöneticisine seçim öncesi ihale kıyağı
Ucuz et kuyruğundaki vatandaş durumu ti'ye aldı "Bu kadar ucuzluk olmaz. Evde oturup ne yapacağız? Spor yapıyoruz!"
AKP döneminde İBB'de 63 milyon Euro'luk israf!
1 ay geçmeden kentteki vefat sayısı 3'e katlandı! Vali'den korkutan açıklama "Bu işin şakası yok!"