Borusan Holding, Gölcük'teki boru üretim tesislerini kapatarak Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıdı. Ford Otosan, üretiminin bir kısmını Romanya'ya kaydırdı. Honda, Mazda, eticaret sitesi ebay, çevrimiçi oyun pazarı Steam, akaryakıt devi BP gibi birçok önemli marka Türkiye pazarından ayrıldı.
Cumhuriyet Gazetesi'nde Ali Can Polat imzası ile yayınlanan habere göre; Tekstil sektöründe ise yurtdışına kayma daha da belirgin. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tekstil Sektör Meclisi Başkanı Şeref Fayat, "Rakiplerimize göre her zaman yüzde 1520 pahalıydık. Ama bunu kabul ettirebiliyorduk. Şu anda bozulan enflasyondevalüasyon kolerasyonu bu oranı yüzde 40'a çıkardı. Yeni asgari ücretle bu oran yüzde 50'ye çıkacak. Bu koşullarda firmalar batmamak için mecburen gidiyorlar" dedi.
Türkiye'nin önemli markalarından DESA ise rekabet sorunlarını yurtdışında aşmak için İtalya'da fabrika yatırımı yaptı. DESA Genel Müdürü Burak Celet, "Biz lüks segmente üretim yapıyoruz, maalesef ülke algısı çok önemli. Siz ne kadar kaliteli üretim yaparsanız yapın, sizden ürün alacak markaların birtakım ülke stratejileri var" dedi.
Türkiye'den yurtdışına kaçışın sürmesi halinde, ülke ekonomisi için ciddi bir kayıp söz konusu olacak.
halktv.com.tr
Türkiye’deki acı gerçeği yazdılar: "Yüksek enflasyon sosyal yardım taleplerini patlattı"56 izlenme
Çin’den ABD kararı! Pompeo dahil birçok kişiye yaptırım!39 izlenme
6 Şubat deprem davalarında bir ilk! "AFAD ve kamu kurumları görevlerini ihmal ettiler" denildi18 izlenme
Dilan Polat'ın 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafındaki fenomenlerle ilgili yeni gelişme46 izlenme
AKP'yi 'yeni parti' paniği sardı: Bu gidişat hayra alamet değildir349 izlenme
Narin soruşturmasında çarpıcı gelişme: Sır perdesinde sona gelindi43 izlenme
Bilecik Üniversitesi'nde burs duyurusu! "Suriyeli öğrencilerimizin dikkatine"57 izlenme
Habertürk'te skandal ifadeler! Sevilay Yılman şehide 'zavallı adam' teröristlere 'iki genç kız' dedi!46 izlenme