CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Nebati, doların yaşadığı düşüşe ilişkin yaptığı değerlendirmede kimsenin dolara müdahale etmediğini öne sürmüştü.
Nebati, 20 Aralık günüyle ilgili, "Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika. 20 Aralık büyük bir geceydi" dedi.
CHP Tekirdağ Milletveki ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Nebati'nin sözlerine Twitter hesabından şöyle tepki gösterdi:
Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı? Hahaha... Yok efendim. Lan nasıl? Harika! Muhteşem bir şey! Çünkü orada kurumlar yok" Şu rezaletin sergilenmesi için TCMB'nin arka kapısından, TCMB'ye ait olmayan 9 milyar$ yakıldı. Siz çok eğlendiniz. Millet de sizinle eğlenecek.
NE OLMUŞTU?
20 Aralık günü kabine toplantısı sona ermeden hemen önce tarihi zirveye ulaşan dolar ve Euro, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı yeni düzenlemeler sonrası düşüşe geçmişti.
Erdoğan'ın yeni düzenlemeleri açıklaması sonrasında dolar 18.40 seviyelerinden 15 seviyesinin altına kadar düşmüş, 20,80 seviyesindeki avro ise 18'in altına indi.
Erdoğan, döviz kurunda yaşanan gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada 20 Aralık'ta yapılan müdahaleyi işaret ederek, müdahalenin arkasında durmuştu.
Bakan Nebati ise, katıldığı televizyon programında dolardaki düşüşe ilişkin ''Biz bir şey yapmadık'' açıklamasında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çelişkili ifadeler kullanarak kafaları karıştırdı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/bakannebatinintartismayaratanifadelerineserttepkisecimih105536.html
CHP'nin TRT önüne yaptığı 'mahkemeleri canlı yayınlayın' yürüyüşüne polis ablukası!13 izlenme
Icardi, Wanda Nara'nın özel jet kullanmasını yasakladı26 izlenme
MTA Genel Müdürü Erdem’den ağaç katliamlarıyla ilgili ilginç açıklama!67 izlenme
Prof. Dr. Celal Şengör'den Erdoğan'a çok sert sözler: "Her şeyi yanlış yaptı"55 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'a bir şok daha! Çok sayıda belge ve cihaza el konuldu38 izlenme
Bakanlık 2020'den beri biliyormuş! Bakan Yanık: "Mağdur 2020’den itibaren kuruluşlarımızda kalıyor"40 izlenme
Özgür Özel Yusuf Tekin'e ateş püskürdü! "Yusuf Tekin, buradan söz veriyorum. O Yüce Divan kurulacak ve o Yüce Divan’da yargılanacaksın!"20 izlenme
15 yıllık matematik öğretmeni "Adalet yok" diye video çekip intihar etti !529 izlenme
Pentagon, Ukrayna'ya misket bombası sevkiyatını onayladı
CHP'li vekil Mahmut Tanal'dan dehşet verici açıklama 'Üç bakanlık Menzil tarikatının elinde !'
Prag’daki üniversite saldırısından yeni görüntüler: Öğrenciler düşerek ölmeyi göze alarak çatıların kenarlarında saklanarak kurtuldu
Hastaya rapor verilemiyor, meclise turkuvaz halı alınıyor!