Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından hazırlanan Kanal İstanbul ÇED itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşlar İstanbul’daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın ediyor. Dün başlayan yoğunluk, bugün de sürüyor.
Beşiktaş ve Ataşehir ilçelerinde bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, yurttaşların Kanal İstanbul itirazı için akınına sahne oluyor. He iki ilçede de itiraz dilekçesini sunmak isteyen yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı çıktıklarını belirterek, projeye karşı olanlara da dün bir çağrıda bulunmuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık’ta Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmiş, rapor; 10 gün boyunca askıda kalacak ve yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek (İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne fax için numara: 0216 687 44 06) ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor. 23 Aralık Pazartesi günü başlayan süreç 2 Ocak’ta son buluyor.

İstanbul’da IŞİD operasyonu! 67 şüpheli tutuklandı9 izlenme
Bilim Kurulu'na katılan Uğur Şahin duyurdu: 120 milyon doz aşı için Biontech'le anlaşma yapıldı42 izlenme
Sarraf davasına kritik yorum: 'AKP, hiç beklemediği gelişmeler yaşayabilir'570 izlenme
Bakanlığın projesi borsada çakıldı7 izlenme
Ankara'da özel halk otobüsü şoförü engelli vatandaşı "Şimdiye kadar bindiğine say. Sen bir de sağlam olsaydın, ne yapardın bize" diyerek almadı!27 izlenme
Financial Times'tan Erdoğan'ın canını sıkacak yorum17 izlenme
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e TBMM'de yumruklu saldırı!111 izlenme
İsrail, Yemen'in başkenti Sana’da Başkanlık Sarayı çevresi ile enerji tesislerini vurdu17 izlenme
Halkın parasını yandaşlara dağıtıp hekesten gizlemişler! 138 kamu kuruluşu, dernek ve vakıflara yapılan yardımları gizlemiş!
İnce’den LGS görüntüleri için sert sözler: Gönlünüz razı oldu mu?
Asgari ücrete yapılacak zam hazırlanan bütçede yer aldı
İran’dan gaz akışı sembolik düzeyde, elektrik kesintileri başlıyor!