CHP’li Güzelmansur 2020 yılında, Türkiye’de borcunu ödemediği için elektriği kesilen abone sayısına, bunların abone gruplarına göre dağılımına, elektriği kesilen abonelerin toplam borcuna yönelik soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den cevap geldi. Bakan Dönmez “2020 yılında üretilen 362 milyon 369 bin 053 faturanın yüzde 1.04’ü ödenmediği için abonelerin elektriğinin geçici olarak kesildiği” bilgisini verdi. Bu 2020 yılında 3 milyon 768 bin elektrik faturasının zamanında ödenemediği anlamına geliyor.
'SANAYİ ELEKTRİĞİNİ ÖDEYEMİYOR'
Güzelmansur, faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenlerin sayısının abone gruplarına göre dağılımına ilişkin sorusuna da fatura sayısı üzerinden yani kaçamak cevap verildiğini belirtti. Söz konusu cevap şu şekilde:
“Geçici elektrik kesintilerinin tüketici bazında dağılımı şöyledir; 2020 yılında mesken abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 0,9’u, sanayi abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 4.8’i, ticarethane abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 1,8’i, tarımsal sulama abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 2.4’ü’dür.”
'TOPLAM ELEKTRİK BORCUNUN NE KADAR OLDUĞU AÇIKLANMADI'
Pandeminin artırdığı işsizlik ve yoksulluğa rağmen vatandaşın 2021 yılına elektrik zammıyla girdiğini hatırlatan Güzelmansur, “Kaçamak cevaplardan, verilmeyen cevaplardan durumun iç açıcı olmadığı belli. Gıdaya erişmekte zorlanan dar gelirli, elektrik faturasını da diğer faturalarını da ödeyemiyor. CHP’li belediyelerin askıda fatura uygulaması olmasaydı çok daha can sıkıcı rakamlardan konuşuyor olurduk. Ekonomide koltuk değişimleriyle oyalanmayı bir kenara bırakıp, çok daha ciddi ve yapısal reformlara odaklanmak gerekir” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/yurttaselektrikfaturasiniodeyemiyorh70497.html
Polislerin rüşvet tezgâhına operasyon: 4 polis tutuklandı46 izlenme
Bir ilde daha ulaşıma zam! Vatandaş isyanda: "Bu millete yazık"43 izlenme
Damada ballı bir ihale daha!36 izlenme
CHP, AKP'nin kalesi Konya'ya gidiyor: Özgür Özel'den tarihi çağrı!46 izlenme
Benzin ve motorinde bir indirim daha50 izlenme
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız "Cenazede 5 ton lokum mu dağıtılır? 20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"35 izlenme
Enerji teşvikleri yandaşa gidiyor!61 izlenme
Özgür Özel gündeme getirmişti: Erdoğan'ın Saray'a çağırdığı siyasetçi konuştu30 izlenme
Mansur Yavaş'tan AKP'ye katılan belediye başkanları açıklaması: "Kendi seçmenlerine hesabını verirler"
Enflasyon rakamları açıklandı!
Başakşehir'de bir kadın, sel sularına kapılan küçük çocuğunu çevredekilerin de yardımıyla son anda kurtardı
Atatürk Havalimanı’nı kapatmak için müteahhitlere verilen 25 yıllık taahhüt vermişler!