Home
11 Nisan 2024 ( 20 izlenme )
Reklamlar

YSK’ya olağan itiraz süreci sona erdi


Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) il seçim kurullarından çıkan kararlara karşı yapılan olağan itirazlar sona erdi.


31 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) 1, İYİ Parti ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı. 

Seçimin ardından ilçe, il seçim kurulları ile Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz süreci başladı. Sonuçlara ilişkin ilçe seçim kurullarına 2 Nisan 15.00’e kadar, il seçim kurullarına 5 Nisan 17.00’ye kadar, YSK’ya ise 10 Nisan 17.00’ye kadar itirazda bulunuldu. YSK’ya sadece il seçim kurulu ve il birleştirme tutanaklarına karşı itirazda bulunulabildi.

81 İTİRAZ SONUÇLANDIRILDI

YSK'da şu ana kadar il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı. İtirazların 18'i AKP’den gelirken bunların 17'si reddedildi, 1'i kabul edildi. CHP’nin Hatay dahil yaptığı 24 itirazın tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazının tamamı da reddedildi. DEM Parti’nin YSK’ya yaptığı 12 itiraz başvurusundan ise biri Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmak üzere 2 itirazı kabul edildi. 

Öte yandan Yeniden Refah Partisi’nin 9, Büyük Birlik Partisi’nin 4, İYİ Parti'nin 1, Vatan Partisi'nin 1 itirazı reddedildi. Ayrıca 3 belde için yapılan itirazlar da reddedildi. 7 Nisan’da başlayan olağanüstü itiraz süreci, 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. YSK’nın itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenecek.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Protestoların 21.Haftasında Halk Yeniden Sokakta Meclis'te hakaret ve arbede: 'Sahipsiz köpekler' derken muhalefeti gösterdi Turpun büyüğü AKP’yi kollamış: İBB'den, AKP'li dönemde İSBAK’taki 65 milyon TL’lik vurgun için suç duyurusu! Soma Kömür İşletmeleri, Soma Katliamı'nda yaşamını yitiren maden işçisinin ailesine haciz işlemi başlattı!