YPG'den temizlenen Tel Rıfat'a ulaşan Türkmenler şehre Mehter Marşı ile girdi

36 izlenme 02 Aralık 2024
Reklamlar

Suriye'nin kuzeyinde HTŞ'nin Halep'i ele geçirmesiyle PKK/PYD'de harekete geçti. Suriye'nin boşalttığı yerleşkelere giren PKK/PYD, Halep Uluslararası Havaalanı'nı ele geçirdi. Öte yandan ABD'nin HTŞ ve PKK/PYD'yi görüştürdüğü ve iki örgütün 'Koridor' projesini uygulamasını istediği biliniyor.



Suriye’nin kuzeyinde başta İdlib’te başlayan çatışmalar sonucu muhaliflerin, Suriye'nin kontrolü altındaki Halep’i ele geçirmeleri ile Suriye'de harita yıllar sonra değişti. Suriye güçleri, muhaliflerin Halep’e yönelik operasyonunun başlaması ile hakimiyetindeki alanları çok kısa sürede kaybetti. Suriye'nin boş bıraktığı yerleri ise HTŞ ve PKK/PYD doldurmaya başladı. ABD'nin iki örgütü daha önce görüştürdüğü ve ortak yönetim kurmalarını istediği biliniyor. Öte yandan karşılaşan HTŞ ve PKK/YPG gruplarının birbirleriyle çatışmadığı da bildiriliyor.

SURİYE MİLLİ ORDUSU TEL RIFAT'I YPG'DEN ALDI

Suriye Milli Ordusu operasyon kapsamında Tel Rıfat'ın Şevergaelrız, Tennep, Malikiyye, Keffin, Kefernaya, Miskan, El-Cuz, Tatmıraş, Tel İneb, Mezeret Hamad, Zoyan, Maranaz, Algamiyye, Burcelgas, Minnığ, Telaccaz, Harabşems, Kutale, Ayn dakne, Deyr Cemal ve Zukkebir köyleri, Kuveyris ve Minnığ havaalanları ile Zuyan Tepesi'ni ele geçirdi.

Muhalifler, operasyon kapsamında, Halep kent merkezinin güneydoğusundaki Sefire ilçesini Esed rejimi güçlerinden geri aldı.

Operasyonda Tel Rıfat ve çevresinde yaklaşık 850 kilometrelik bir alan kontrol altına alındı.

SMO, Tel Rıfat ilçe merkezinin tümüne hakim olurken, dış kesimlerde ilerlemeye devam ediyor.

MEHTER MARŞI İLE GİRDİ

Suriye Milli Ordusu, PKK/YPG’nin Tel Rıfat-Münbiç koridoruna engel olmak için başlattığı Özgürlük Şafağı Operasyonu’nda Türkmenler, Tel Rıfat’a Mehter Marşı ile girdi.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Lübnan'dan kaçanlar soluğu Türkiye'de alıyor: Sadece bugün 426 kişi geldi! Yurttaşın talebi erken seçim: "Bir an önce önce erken seçim olsa da olmazsa da gitsin bu. Milleti kavurdu, yedi. İmamoğlu çıksa millet nefes alır" Ece Gürel'in ölüm haberi sonrası Oğuzhan Uğur isyan ederek yapılan paylaşımlara ateş püskürdü Sedat Peker uzun aradan sonra bir videoyla ortaya çıktı