Suriye’nin kuzeyinde başta İdlib’te başlayan çatışmalar sonucu muhaliflerin, Suriye'nin kontrolü altındaki Halep’i ele geçirmeleri ile Suriye'de harita yıllar sonra değişti. Suriye güçleri, muhaliflerin Halep’e yönelik operasyonunun başlaması ile hakimiyetindeki alanları çok kısa sürede kaybetti. Suriye'nin boş bıraktığı yerleri ise HTŞ ve PKK/PYD doldurmaya başladı. ABD'nin iki örgütü daha önce görüştürdüğü ve ortak yönetim kurmalarını istediği biliniyor. Öte yandan karşılaşan HTŞ ve PKK/YPG gruplarının birbirleriyle çatışmadığı da bildiriliyor.
SURİYE MİLLİ ORDUSU TEL RIFAT'I YPG'DEN ALDI
Suriye Milli Ordusu operasyon kapsamında Tel Rıfat'ın Şevergaelrız, Tennep, Malikiyye, Keffin, Kefernaya, Miskan, El-Cuz, Tatmıraş, Tel İneb, Mezeret Hamad, Zoyan, Maranaz, Algamiyye, Burcelgas, Minnığ, Telaccaz, Harabşems, Kutale, Ayn dakne, Deyr Cemal ve Zukkebir köyleri, Kuveyris ve Minnığ havaalanları ile Zuyan Tepesi'ni ele geçirdi.
Muhalifler, operasyon kapsamında, Halep kent merkezinin güneydoğusundaki Sefire ilçesini Esed rejimi güçlerinden geri aldı.
Operasyonda Tel Rıfat ve çevresinde yaklaşık 850 kilometrelik bir alan kontrol altına alındı.
SMO, Tel Rıfat ilçe merkezinin tümüne hakim olurken, dış kesimlerde ilerlemeye devam ediyor.
MEHTER MARŞI İLE GİRDİ
Suriye Milli Ordusu, PKK/YPG’nin Tel Rıfat-Münbiç koridoruna engel olmak için başlattığı Özgürlük Şafağı Operasyonu’nda Türkmenler, Tel Rıfat’a Mehter Marşı ile girdi.
Odatv.com
AKP ve MHP İsrail'e gönderilen malların araştırılmasını reddetti!
Benzine zam geldi
Güllü’nün ölümünde kritik rapor! Düşüş şekli ifadeyle çelişti
Köy enstitüleri modeli günümüze uyarlanmalı
Sedat Peker'in hedef aldığı Aliye Uzun ile ilgili bomba 'Erdoğan' detayı!
Süleyman Soylu'nun en yakınındaki isim neden görevden alındı?
Taciz skandallarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı çocuklara ‘ahlak’ kitabı dağıttı!
Lefkoşa'da binler Erdoğan'a karşı yürüdü!
AKP'li vatandaştan hayrete düşüren sözler! 'İmamoğlu Erdoğan’ı düşürmek için pirince, bulgura, makarnaya, ete zam yapıyor'
OECD'den gıda enflasyonu raporu: Türkiye ilk sırada
Ergenekon'dan yargılanmış emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'in oğlunun da diplomasını çalmışlar!
Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması
Göreden alınması herkesi şoke etmişti! Amiral Yağcı'dan flaş talep!
“Sesimi duyan var mı?” 17 Ağustos’un üzerinden çeyrek asır geçti