Almanya (Düsseldorf) ile Çaycuma Havaalanı arası uçakla ortalama 700 km/h hızla 3 saat 9 dakika sürüyor. İki bölge arası uçuş mesafesi 2210 km tutuyor. Düsseldorf ile İstanbul Atatürk Havaalanı arası uçakla 2 saat 54 dakika sürüyor. Burada da iki bölge arası 2036 km tutuyor. Yani Zonguldak’tan bir vatandaş uçakla İstanbul’a gitmek isterse toplam 4.246 km havada uçmak zorunda kalıyor.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Çaycuma'dan iç hat uçuşu yok, sadece Almanya'dan uçuşlar geliyor. Yani Zonguldak'tan İstanbul'a uçmak istiyorsanız önce Almanya'ya gidip sonra İstanbul'a gideceksiniz. Karayoluyla gidin, çok daha hızlı'' dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz
‘ZONGULDAK HALKINI CEZALANDIRMAYIN’
TBMM KİT Komisyonu'nda konuşan Yavuzyılmaz, 500 bin yolcu kapasiteli olan havaalanından yalnızca Almanya'ya uçulabildiğini söyleyerek, “Zonguldak halkını cezalandırmayın, bir an önce havaalanını artık iç hat uçuşlarına açın” dedi ve şunları söyledi: “Havaalanı Zonguldak'a 55, Bartın'a 30, Karabük'e 90 kilometre uzaklıkta. Ayrıca demiryolu güzergahı üzerinde. Türkiye'nin ihracat merkezlerinden biri olması planlanan Filyos'a da 7 kilometre mesafede. Ama maalesef iç hat seferleri yapılmıyor, Almanya'dan uçuşlar geliyor. Tüm devlet erkanı, bürokrasi ve partiler adına talep ediyorum. ILS cihazı eksiği var, pistin uzayıp genişletilmesiyle ilgili bir konu var. Zonguldak halkını cezalandırmayın, bir an önce havaalanını uçuşlara açın.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/caycumahavaalanindansadecealmanyayauculuyor2794957/
Eylem Tok ve Timur Cihantimur davasında şaşırtan gelişme! Ölen gencin ailesi açıkladı32 izlenme
Sarıyer'de yol çöktü!90 izlenme
Kredi kartında yasal takip patlaması38 izlenme
Avrupa’da birinci dünyada dördüncü! Ama maaşıyla!137 izlenme
İYİ Parti'de FETÖ krizinin fitilini ateşleyen Ümit Özdağ'a bir şok daha!87 izlenme
Devletin milyarlarca lira zarara uğratıldığı ihalenin arkasındaki isim belli oldu!48 izlenme
MHP'li Cemal Enginyurt'tan bu sefer 'Atatürk' ayıbı!1571 izlenme
Avukat Tozbey: Fuhuş imasıyla AKP’li vekilin evinde ölen Nadira Kadirova soruşturmasının yönünü değiştirmek istiyorlar312 izlenme