İtalyan basınındaki haberlere göre Venedik’e bağlı Spinea kasabasında görev yapan rahip Don Flavio Gobbo, 2016’da “istirahate ihtiyacı olduğu” gerekçesiyle izne ayrıldı. Rahibin izne çıkarılmasının gerçek nedeni ise aradan yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra ortaya çıktı.
Gobbo, kilisenin kasasından toplam 500 bin euro çalarak kumarda kaybetmişti. Kilise yönetimi de, cemaate gerçek nedeni açıklamadan rahibi uzaklaştırarak kumar bağımlılığı tedavisine başlamasını sağlamıştı. Kumar bağımlısı rahip hakkında, zimmetine para geçirmekten soruşturma açılınca kilise yönetimi de uzaklaştırma nedenini açıklamak zorunda kaldı.
Kiliseden yapılan açıklamada, rahibin “patolojik kumar sorununu tedavi etmek için özel bir merkezde” tutulduğu ve tedavinin ardından görevine döneceği belirtildi.
Kilise yönetimi, kumar bağımlılığının sanıldığından daha yaygın bir sorun olduğunu ve çoğunlukla görmezden gelindiğini de vurgulayarak, “Teşhis edildiğinde özel yardım, insani bir yaklaşım ve destek gerekir. Bu sorun genellikle görmezden gelinir ya da küçümsenir, tek başına içinden çıkılabileceği yanılgısına düşülür” denildi.
Gobbo, ön duruşma hakimiyle anlaşma yoluna giderek tecilli 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rahip, kilise kasasından çaldığı parayı da taksitle ödemeyi taahhüt etti.
http://halktv.com.tr/yokboylebirrahipkiliseden500bineurocaldi318199
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar24 izlenme
Usulsüz işe alımları açıklayıp, AKP’den istifa etti! "Özür dilerim"30 izlenme
Trabzonlu vatandaştan TÜİK'in enflasyon verisine tepki: "Mecburen 50 lira bir şey duyunca ucuzmuş diyoruz"12 izlenme
Sahte bal nasıl anlaşılır?27 izlenme
Kütahya'daki 5.4 şiddetindeki deprem Bursa İnegöl'den böyle hissedildi!51 izlenme
Cumhuriyet tarihin en büyük eğitim skandalı: 166 puanla Boğaziçi Üniversitesi!60 izlenme
Safra Kesesi İltihabı (Kolesistit) Nedir? Belirtileri Nelerdir?22 izlenme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybeden AKP, düzenlemelerle yetkiyi almaya çalışıyor!86 izlenme
Berat Albayrak olacakları 6 ay önce nasıl bildi? Meğer her şey o mesajda saklıymış...
AKP'li başkanlar Katarlı patronlarla görüşmüş: Masada Kanal İstanbul var!
İletişim Başkanlığı depremle ilgili 'Dezenformasyon Bülteni' yayınladı
'Tosuncuk' lakaplı Çiftlikbank kurucusunun cezaevi mektubu ortaya çıktı