15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün iş dünyasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu ve amcası Mustafa Seyitoğlu’nun yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Serdar Seyitoğlu ve amcası Mustafa Seyitoğlu avukatlarıyla hazır bulundu. Duruşma savcısı mütalaasını tekrar ederek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Son sözleri sorulan ünlü baklavacılar ise, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istedi.
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı eylemi işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, somut ve nitelikli bir delil elde edilemediği gerekçesiyle her iki sanık hakkındaki, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.
Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz, Mustafa Seyitoğlu’na ‘örgüt üyeliği’ suçundan verilen beraat kararına muhalefet etti. Başkanın muhalefet şerhinde, Mustafa Seyitoğlu’nun ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılması gerektiği kanaatinde olduğu belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ünlü baklavacıların, terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla himmet adı altında iş insanlarından para topladığı iddia edilmiş, toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle de Serdar Seyitoğlu’nun örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiği; Gülen’in de ödül olarak plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiği belirtilmişti.
Üniversiteli gençlerden Erdoğan'a zekâ dolu doğum günü mesajı !8892 izlenme
Dışişleri ile mahkemelik oldu: MEB, Bakanlığı dolandırmış!17 izlenme
Öcalan'ın yanındaki isim tahliye edildi10 izlenme
Memur ve işçi emeklileri arasındaki fark 5.47 puanı bulacak: İşte zam tutarları19 izlenme
Gündeme bomba gibi düşecek iddia: Erdoğan'dan Bakan Uraloğlu'na Instagram azarı!31 izlenme
'Delikanlı' ve iki arkadaşı tutuklandı!119 izlenme
Atatürkçü öğretmen görevden alındı, küfürler savuran müdür görevinin başında!338 izlenme
Mehmetçik Suriye’de nöbette, Suriye’nin aslan gibi gençleri Taksim’de yılbaşı kutlamasında !532 izlenme