Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş saldırıda hayatını kaybetti. Falyalı'nın başına ve vücuduna 16 kurşun, Demirtaş'ın vücuduna, başına ve ensesine ise 6 kurşun isabet etti. Otopsi raporlarında ölen iki ismin vücutlarında kalan mermilerin 7.62 ve 9 mm çapında olduğu öğrenildi.
‘KESİN ÖLÜM’ İÇİN SALDIRI DÜZENLENDİ
Saldırıda kullanılan 7.62 mm çapında mermi çekirdeği özellikle AK47 tipi Kalaşnikof olarak bilinen silahta kullanılıyor. Saldırının şeklinin, kullanılan silahların ve mermi sayısının kesin öldürmek amaçlı bir plan olduğunu ortaya koyduğu belirtiliyor.
Cesetler üzerinde yapılan ilk inceleme raporlarında, iki ismin de beyin dokusunda ateşli silah yaralanmasına bağlı zedelenme olduğu belirtiliyor. Bunun da kesin ölüm kastıyla saldırı düzenlendiği ihtimalini kuvvetlendirdiği belirtiliyor.
ÜÇ ŞÜPHELİ İSTANBUL'DA YAKALANDI
Sözcü'de yer lan habere göre, Kıbrıs polisi saldırı sonrasında hemen harekete geçerken kısa süre sonra bir şüpheli ardından iki şüpheli daha yakalandı. Kıbrıs polisi üç şüpheliyi daha belirledi. Ancak o şüphelilerin Türkiye'ye kaçtıkları ortaya çıktı.
TELEFON TRAFİĞİ ŞÜPHELİ BULUNDU
Olayla ilgili Türkiye makamlarıyla irtibata geçen KKTC yetkilileri saldırı sonrasında İstanbul'a giden üç isimle ilgili bilgi paylaştı. O şüpheliler İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
Şüphelilerin Söylemezler çetesi olarak bilinen suç örgütünün üyeleri olduğu öne sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında Mustafa Söylemez'in de bulunduğu öğrenildi. Söylemez'in Falyalı ile yaptığı telefon görüşmesi trafiği sebebiyle gözaltına alındığı öne sürüldü.
Sağlık Bakanı açıkladı: 10.512 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.117.374'e, can kaybı da 44.760’a yükseldi!51 izlenme
Öcalan'ın "başarılı olmazsa Bahçeli'ye darbe yapılacak" dediği iddia edildi27 izlenme
Satılmayan bir o kalmıştı o da artık elden çıkarılıyor!105 izlenme
Bu ihale senin şerefine Emmoğlu! Bodrum'daki kupon arazi Bakan Varank'ın amcaoğluna gitti!49 izlenme
Vahap Seçer Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti: Sağlık durumuna ilişkin kritik uyarı!40 izlenme
Şehir plancılarından AKP'ye yanıt: "Halkımıza sesleniyoruz, bu akıl dışılığı hep birlikte durduralım"48 izlenme
İşçilerden ‘zam’ isyanı!47 izlenme
Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddia: "CHP'den 86 vekil ile 74 il başkanı bize katılacak"20 izlenme