Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Ocak 2019'da açıkladığı 11 maddelik seçim manifestosunun ilk sırasında yer alan “İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz” vaadi, üzerinden birkaç gün geçmeden AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından delindi.
PLAN DEĞİŞTİ
Üsküdar Belediye Meclisi'nin 4 Şubat tarihli ilk bileşiminde Üsküdar Güzeltepe Mahallesi'nde Megeye Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne ait 7 bin 389 metrekarelik parselle ilgili düzenleme yapıldı. Üsküdar Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri içinde kalan arazi 2016 yılında yapılan planlarda 4 kat yapılaşma koşullarından “konut+park+yol” olarak belirlenmişti.
4 Şubat 2019 tarihli meclis oturumunda oylanan komisyon raporunda, arazinin yapılanma koşulları aynen korunarak alanda dağınık şekilde planlanmış olan konut fonksiyonunun, yatırım ve kullanım açısından fonksiyon bütünlüğünün sağlanması için yeniden düzenlendiği belirtildi. Konut alanının optimum kullanımına yönelik olarak parselin doğusundaki 772 metrekarelik park ve 186 metrekarelik tescil dışı alanın tamamı, parselin batısında yer alan bin 619 metrekarelik konut fonksiyonunun yeri değiştirildi.
Karara CHP grubu ret oyu verdi. CHP'li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, değişiklik ile kağıt üzerinde arsa sahibine artı bir imar hakkı verilmemiş gibi görünmesine rağmen parkın yeri değiştirilerek konut inşaatı yapılacak mükemmel bir alan yaratıldığını arazinin değerinin arttırıldığını söyledi. Yandaki parselin de aynı kişiye ait olduğunu ifade eden Küçükerden, “Yeşil alan yolun diğer tarafına taşınınca konut yapılacak iki parsel birleşmiş oluyor. Çok büyük alanda konut inşaatı yapılması sağlanacak” dedi. Bölgenin planlarının 2016 yılında yapıldığını hatırlatan Küçükerden, bu düzenlemenin o dönemde de yapılabileceğini söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/parkilekonutunyeridegistifiyatlartavanyapti3410250/?fbclid=IwAR21OfIp_sF232NYvGYFEIX7hRNwffm8LPIxrt7TfSS2ksyZSFqFyk4eLpU
Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dev anket46 izlenme
Ümit Kocasakal'dan İş Bankası çıkışı: Bunun bir bedeli olur!153 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'in 'bardak ihalesi' iddialarına sert yanıt: "Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız!"33 izlenme
İBB binası önünde 15 Temmuz şehitleri anıldı103 izlenme
İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç'a saldırı!65 izlenme
Yıllardır AKP'ye oy veren çiftçi isyan etti! 'Bir daha 10 oyumuz varsa, onundan bir tanesini alamayacaklar!'63 izlenme
Esnaf yılbaşı sofralarına hindi yerine horoz satıyor43 izlenme
Türkiye'nin 30 yıllık nakliye devi iflas etti58 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a ‘Akraba ataması’ yanıtı: “Acaba devlet kademeleri çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar”
AKP Beyoğlu adayı ve Bilal Erdoğan hakkında suç duyurusu!
İmamoğlu alacağı oy oranını açıkladı
İktidarın Suriye politikasına vatandaş tepkili: "Düşman Esed' oldu. Şimdi yeniden başa döndük"