CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya şehir merkezihavaalanı arasındaki yolcu taşımacılığı ihalesinin adrese teslim edildiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya şehir merkezihavaalanı arasındaki yolcu taşımacılığı ihalesinin adrese teslim edildiğini belirterek, "Çalışacak araçların koltuk sayılarını bile ihale verecekleri firmaya göre ayarlamışlar. AKP Genel Başkanı, 30 yıl önceki CHP Belediyeleriyle uğraşacağına, bugün buram buram yolsuzluk kokan ihaleler yapan AKP’li belediyelere baksın" dedi.
Malatya Büyükşehir Meclisi’nden kent merkezi ile havaalanına yolcu taşımacılığı yapılması ve bunun da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ tarafından yürütülmesi yönündeki meclis kararının ardından MOTAŞ taşımacılık işini kendisi yapmayıp, ihale ile başka bir taşıma şirketine verdi. Tek işi taşıma olan belediye şirketinin taşıma işini başka bir özel taşıma firmasına vermesi Malatya kamuoyunda tepkilere neden oldu. MOTAŞ’ın sadece 1 firmaya uyacak şekilde ihale şartnamesi hazırlaması, ihalenin 10 yıllık süreyi kapsaması, 10 yıllık ihale muhammen bedelinin 1 yılda kazanılabilecek kadar komik bir rakamdan yapılması da işin tuzu biberi oldu. Malatyalılar ‘İnsanların gözünün içine baka baka ihale adı altında yolsuzluk yapılıyor.Yerel seçimler öncesi AK Parti&rsqu o;nin isminin bu şekilde yolsuzlukla anılması üzüntü verici” ifadelerini kullanıyor.
YANDAŞ VAKIFLARA 847 MİLYON LİRA AKTARILMIŞ
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP İle birlikte Türkiye’de yerel yönetimler, yandaşların zenginleşme araçları halini aldı.Sayıştay paporlarında ortaya dökülen pislikler hala hafızalarda.Gün geçmiyor ki bir yandaş işadamına belediye arazileri peşkeş çekilmesin, ihale adı altında yandaşlar beslenmesin, meclis kararlarıyla yandaş dernek ve vakıflar ihya edilmesin. Daha dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ensar, TÜRGEV, TÜGVA, T3, Aziz Mahmud Hüdayi gibi; yönetim profillerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hem akrabalık, hem de siyasi bağlar ile yakınlığı bulunan vakıflara 847 Milyon lira destek verildiği ortaya çıkarıldı” dedi.
KOLTUK SAYISI BİLE FİRMAYA GÖRE YAZILMIŞ
Ağbaba, İstanbul’da yandaş vakıflara milyonlar aktarılırken, Malatya’da da dillere destan bir ihale gerçekleştirildiğini belirterek “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ’nin şehir merkezinden havaalanı güzergahına yolcu taşımacılığı için yaptığı ihale ‘Adrese teslim’ ihalelerin son örneği oldu. ‘İhale şartnamesinin (K) maddesinde yer alan “İşin uzmanlık gerektirmesi sebebiyle aktif olarak Havaalanına kombine toplu taşıma hizmetini son 5 yıldır aktif olarak yaptığını gösterir belge (İlgili yetkili resmi kurumdan alınmış) olacaktır’ ve ‘İhalede çalışacak araç sayısı ; 1 Adet 1417 koltuk sayısı, 2 adet 2635 koltuk sayısı, 1 adet 4655 koltuk sayılı olacaktır’ denilerek aslında bir tek ihaleyi verecekleri firmanın ismini söylememişler.İhaleye tek firma girme sin diye de MOTAŞ Genel Müdürünün memleketi Samsun’dan bir firma daha bulup getirmişler.Göstermelik ihale gerçekleştirmişler” ifadelerini kullandı.
İŞTE MALATYALILARA BÖYLE KAZIK ATTILAR
İhaleye Samsun firması Bafaş ile Meydan Taşımacılığın katıldığını belirten Ağbaba, “503 bin TL’lik muhammen bedel üzerinden firmalardan biri 504 diğeri 505 bin vermiş,açık artırmada Meydan Taşımacılığın verdiği 515 bin TL’lik teklifin ardından Bafaş firması ihaleden çekilmiş.Günlük ortalama 500 yolcunun taşındığı, yolcu başına 10 lira alındığı düşünülürse, ihaleyi kazanan firmanın 1 günlük cirosu 5 bin, 100 günlük cirosu 500 bin lira. Yani firma 10 yıllığına aldığı ihale bedelini 103 günlük cirosu ile ödeyebilecek. Geri kalan 9 yıl 9 ay da kendisine çalışacak.İşte AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MOTAŞ’ın Malatyalılara attığı kazık bu kadar net”dedi.
MOTAŞ’IN İŞİ NE?
Veli Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi,ihaleye çıkmadan kendi otobüsleriyle bu işi çok rahat bir şekilde yürütebilirken,neden ihaleye çıktığını da kamuoyuna açıklamalıdır.Şehir merkezinden 40 km uzaklıktaki Kale’ye, 35 km uzaklıktaki Akçadağ’a, 30 km uzaklıktaki Yazıhan’a , hatta havaalanına 5 km mesafedeki Özal Köyü’ne bile otobüs koyarak ulaşımı sağlayan MOTAŞ, 34 km uzaklıktaki Havaalanına yolcu taşımadığını neden Malatyalılara açıklamalıdır” dedi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yineakplibelediyeyineadreseteslimihaleh117503.html
Türkiye, Avrupa’da üniversite öğrencilerine en az mali destek veren ülkeler arasında42 izlenme
Kâbe'yi siyasete alet ettiler ! 'Kâfirlere karşı, evet diyoruz Ya Rabbi'397 izlenme
Son ankette sürpriz sonuç. 4. sırada çıktı27 izlenme
Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşına THY'de yeni görev17 izlenme
Ahbap çavuş ekonomisi duvara toslamıştır!276 izlenme
Türkiye'nin nüfusu belli oldu49 izlenme
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın oturduğu gösterişli kahvaltı sofrasına tepki yağıyor!13 izlenme
Öğrenciler 6 liralık yemek için uzun kuyruklarda saatlerce bekliyor45 izlenme
Konsensus’tan flaş son anket: Hatasız bilmişti!
Elazığ'da rezalet ! Deprem nedeniyle dağıtılan yardım malzemeleri vatandaşların kafasına fırlatıldı !
Yenidoğan Çetesi Davası'nda 'Kurtlar Vadisi' repliği! "Devleti soymak, milleti soymaktan şereflidir' demişsin. Neden söyledin? -Evet, söyledim. 'Kurtlar Vadisi' diye bir dizi var, ünlü bir replik"
Kılıçdaroğlu’ndan F-16 tepkisi, F-35 ve S-400 çağrısı