İstanbul'un seçilmiş büyükşehir belediye başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından 19 Mart'ta Saraçhane'de başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan protestolara katıldıkları Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)'nin disiplin soruşturması başlatıldı.

Rektörlük tarafından en az 10 öğrenciye gönderilen epostada, yürüyüş sırasında atılan sloganların “devlet büyüklerini tahkir” ve “kamu düzenini bozma girişimi” olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında, Saraçhane'de kürsüye açılan “genel grev, genel direniş” örgütü yapan Ezgi Tatlı gün içinde yer aldı.
Rektörlük iletisinde, üniversitede yürütülen boykot çağrıları da suç kapsamına alındı. Fakültelerdeki tahtalara ve duvarlara yazılan “Bu sınıfta boykot var” ifadeleriyle birlikte, toplantılara katılmayarak park, bahçe ve kafeteryalarda zaman geçirme ve eylem için pankart hazırlığı da delil olarak gösterildi.
Pişmanlıkla dolu itiraf ‘Kendim adına çok pişmanım, çocuklarımın veremediği oy adına pişmanım’47 izlenme
Saraçhane’nin listesi mahkemelik oldu: Espressolab dava açtı22 izlenme
AKP'de sular durulmuyor: AFAD-Kızılay kavgasına, Soylu iddiaları eklendi37 izlenme
CHP'li vekilin “Taşoz Adası” sorusuna, Bakan böyle yanıt verdi "Orası Yunanistan'a ait!"165 izlenme
Suç duyurusunda bulunulmuş: Kızılay başkanında şaibe ve hile bitmiyor35 izlenme
600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: "Unutmuş olamaz"26 izlenme
Erdoğan'ın memleketi Rize'de ucuz ekmek kuyruğu31 izlenme
Ercüment Ovalı’dan yeni corona açıklaması: Bakanlığa gönderdik128 izlenme