İstanbul'un seçilmiş büyükşehir belediye başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından 19 Mart'ta Saraçhane'de başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan protestolara katıldıkları Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)'nin disiplin soruşturması başlatıldı.

Rektörlük tarafından en az 10 öğrenciye gönderilen epostada, yürüyüş sırasında atılan sloganların “devlet büyüklerini tahkir” ve “kamu düzenini bozma girişimi” olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında, Saraçhane'de kürsüye açılan “genel grev, genel direniş” örgütü yapan Ezgi Tatlı gün içinde yer aldı.
Rektörlük iletisinde, üniversitede yürütülen boykot çağrıları da suç kapsamına alındı. Fakültelerdeki tahtalara ve duvarlara yazılan “Bu sınıfta boykot var” ifadeleriyle birlikte, toplantılara katılmayarak park, bahçe ve kafeteryalarda zaman geçirme ve eylem için pankart hazırlığı da delil olarak gösterildi.
TÜİK masal anlatıyor emekli can çekişiyor: 61 yaşındaki kalp hastası vatandaşı hamallığa mahkum ettiler!19 izlenme
İmamoğlu ‘mülteci’ sorununa dikkat çekti: İstanbul dramatik göçün tam göbeğinde53 izlenme
“İBB Kavakçı ailesinin kazanç kapısı olmuş” İşte AKP döneminde akan para!54 izlenme
Kocaeli'de belediye yardımları AKP ilçe binasına götürüldü !144 izlenme
Murat Yetkin yazdı: "İddialar vahim, YSK ve CHP doyurucu açıklama yapmalı"45 izlenme
Elektrik faturalarınızın neden iki katına çıktığının yanıtı bu haberde208 izlenme
İBB'ye soruşturma: İşte gözaltına alınanların tam listesi23 izlenme
Doktorlar isyanda 'Covid-19 ölümleri kayıtlara 'normal ölüm' olarak geçiriliyor ! Bir hafta sonra doktor bulamayabiliriz !'363 izlenme