Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildiği iddia edilen Yıldız Sarayı'nda süren bakım ve onarım çalışmaları kapsamında saray binası adım adım boşaltılıyor.
2002 yılında Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında Yıldız Sarayı Dış Karakol binası 49 yıllığına Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edilmişti. Ancak 2016 yılında protokol tek taraflı olarak fesh edilerek Mimarlar Odası, Dış Karakol Binası'ndan olaylı bir şekilde çıkarılmıştı. Şimdi de Yıldız Sarayı müzesinde memur olarak görevli müdür, uzman ve diğer kurum çalışanlarının saraydan sözlü talimat ile çıkarıldığı öğrenildi. Yıldız Sarayı'nda görevli memurlar gönderildikleri Gülhane Parkı Fuat Sezgin Kütüphanesi'nde tayin kararlarını bekliyorlar.

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, kazandıkları tüm davalarda kararların teker teker iptal edilip Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'ndan odanın tahliyesine kesin karar verildiğini belirterek “Bizden sonra memurlar da gönderildi. Gerekçe olarak restorasyon çalışmaları gösteriliyor ama gerçek neden sarayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi haline getirme çabası. 2.Abdülhamit'in tahtına oturma sevdası gerçekleyecek mi göreceğiz. Çalışmalar bu yönde ilerliyor gibi görünüyor. Yıldız Sarayı, restorasyon bittiğinde idari merkez gibi kullanılacak” dedi.
II. Abdülhamid'in tahtta bulunduğu yaklaşık 30 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi ve idari merkezi konumunda bulunan Yıldız Sarayı son olarak 1918 ile 1922 yılları arasında son padişah Vahdeddin tarafından kullanılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yildizsarayicumhurbaskanligikulliyesimioluyor2703145/?fbclid=IwAR0XyML_bzT8TGVVlEa1dnQGPFr_RyEvZ2iZjZAepZ0Cklw77DJA3BNsAtk
ABD'de yaşayan Türk kadının anlattıkları gündem oldu! Anlattıkları Türkiye'de olsaydı ne olurdu?36 izlenme
Cumhur bir ayda mum gibi eridi, sadece 3 parti yükselişe geçti7 izlenme
Geriye gençlerin ayakkabı kulesi kalmıştı: Saraçhane'deki polis müdahalesinin görüntüleri ortaya çıktı!29 izlenme
Eskişehir'de ruhsatsız işyeri kapatılan Afgan, zabıta araçlarının lastiklerini kesti18 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni detaylar: Fatih Terim ve Arda Turan ile ilgili dikkat çeken yazışma30 izlenme
Adnan Oktar davasına müdahale ettiği öne sürülmüştü, AKP yöneticisi hakkında mahkeme kararı: Hakkındaki haberlere getirilen erişim engeli kaldırıldı32 izlenme
Tarikat karanlığı: Menzil'de iki çocuğun ölümünün üzeri 'kan parası' ile kapatılmış43 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: Dolardaki rekor artışın geldiği ayda işsizlik arttı!28 izlenme
İYİ Parti'den bir seçim videosu daha! "5 Tepe Dershaneleri sunar: Vasatlığın 21 Tonu"
2013’te “Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermezsem namerdim” diyen Bahçeli: "Bukalemun siyasetçilerden olmadık"
Esad'ın kaçtığı havalimanı ve VIP odası görüntülendi! Aracındaki hasarlar dikkat çekti
Biz ABD'ye, ABD ise PKK'ya yardım yapıyor!