İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘kent uzlaşısı’ soruşturmasında tutuklanmasının ardından yapılan protestolara destek veren ve sonra gözaltına alınan gençlere bir destek de Yeşilçam’ın usta ismi Türkan Şoray’dan geldi.
Türkan Şoray, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Şoray, ‘Gençlerimiz niye tutuklu? Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır’ dedi.

Meslektaşlarına da destek veren Türkan Şoray, şunları söyledi: Bir sanatçı olarak, genç meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum. Sanatçı soru sorar... sorgular... Her şeyi eleştirmek ve daha iyisini istemek onların doğasında var. Ülkelerini aydınlık bir geleceğe taşımak için sorumluluk alırlar, topluma ayna tutarlar. Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır.
Şoray’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: Tıpkı gençlerimizi dinlemek, onları anlamak, onların gelecek kaygılarına çözüm bulabilmek gibi...

Ancak birbirimizi anlayarak, severek ve empati kurarak güzel günlere ulaşabiliriz. Halen gençlerimiz tutuklu. Ben bir anneyim ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Gençlerimiz niye tutuklu?
Demokratik haklarını kullanmak isteyen gençlerin, bayramı demir parmaklıklar arkasında geçirmeleri, hepimizin en büyük yarası olmalıdır. Onlar bizim çocuklarımız, gözbebeklerimiz, ülkemizin geleceğidir. Atatürk bu vatanı onlara emanet etmiştir. Gençlerimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşmalıdırlar.

Bir sanatçı olarak, genç meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum. Sanatçı soru sorar... sorgular... Her şeyi eleştirmek ve daha iyisini istemek onların doğasında var. Ülkelerini aydınlık bir geleceğe taşımak için sorumluluk alırlar, topluma ayna tutarlar. Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır.
Hepimiz aynı şeyi istiyoruz aslında. Daha güzel, daha yaşanılası bir vatan. İşte bunun için düşünce ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazımız olmalıdır. Demokratik bir ülke bizim vazgeçilmezimizdir.
Gerçek Gündem
Sedat Peker işaret etmişti: İfşalarla ilgili soru soran eski bakana ‘hakaret’ soruşturması!70 izlenme
Şok görüntüler ! Salda Gölü'nün çalınan kumları, Turizm Bakanı'nın sahibi olduğu Maxx Royal oteline mi taşındı ?192 izlenme
‘Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı’ diyen İmamoğlu karalama kampanyalarını anlattı44 izlenme
Çocukları bayramdan soğutma genelgesi: Atatürk’ün adı bile geçmedi!53 izlenme
Malatya sabaha depremle uyandı29 izlenme
CHP'nin Filistin yürüyüşünün engellenmesine İmamoğlu'ndan tepki: "Milletimizin vicdanına havale ediyorum!"37 izlenme
PTT'de milyon dolarlık kayıp altın skandalı!37 izlenme
AA mecburen servis etti!359 izlenme
Güllü'nün ölümünde yeni görüntüler: Cansız bedeninin başında kızı Tuyan Ülkem'in sinir krizi geçirdiği anlar
Kimi destekledi kimi ateş püskürdü... Siyasilerin Öcalan açıklamasına tepkiler peş peşe geldi
Melih Gökçek'ten orman yangınları ile ilgili provokatif paylaşım!
İstanbul halkı ve İBB 130 bin aile için elini taşın altına koydu!