Hedeflerini tutturduklarını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşların kampanyaya ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İmamoğlu, “Destekleriniz ve mübarek Kurban Bayramı’nda, geleneksel dayanışma kültürümüzün en güzel örneklerinden birini sergilediğiniz için hepinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle ifade etti. İhtiyaç sahibi ailelerin yüzünü, “Askıda Fatura”, “Anne Bebek Paketi”, “Aile Destek Paketi” yardımlaşma kampanyaları ile güldüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bağışı kampanyası ile bu sefer de 130 bin ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürecek.
Yıl boyunca İstanbul’da onbinlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşan İBB, Kurban Bayramı’nda da aileleri yalnız bırakmayacak. Hayırsever 8 bin 246 vatandaş, kurbanlarını İBB’nin İstanbul Vakfı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere bağışladı. Bir hissenin, bin 495 TL olduğu bağış kampanyasında, bin 178 büyük baş kurban kesilecek. İmamoğlu teşekkür etti Kurban Bağış Kampanyası’na 118 bin aileye kurban eti ulaştırmak hedefiyle yola çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah yaptığı açıklamada hedeflerini tutturduklarını açıklayan İmamoğlu, bağışçılara da teşekkür ettiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kurban bağış kampanyamızda, 118 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşma hedefimizi, arife günü yakalamış bulunuyoruz. Hedeflenen miktara ulaşmamız nedeniyle sistemimizi kapatıyoruz. Destekleriniz ve mübarek Kurban Bayramı’nda, geleneksel dayanışma kültürümüzün en güzel örneklerinden birini sergilediğiniz için hepinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Planlamaya göre kurbanların kesimi bayramın ikinci ve üçüncü günü olan 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Kesim esnasında İBB’nin tesiste bir veteriner hekimi ve din görevlisi bulunacak. Ayrıca vekâletler noter huzurunda okunacak ve videoya kaydedilecek. Kurbanı kesilen vatandaşa da SMS ile bilgilendirme yapılacak. İBB, kesimlerin ardından etleri ihtiyaç sahiplerine konserve kavurma olarak dağıtacak. Konserveler 16 Ağustos tarihinde frigorofik araçlarla İBB’ye teslim edilecek ve dağıtım süreci başlayacak.
https://abcgazetesi.com/istanbulhalkiveibb130binaileicinelinitasinaltinakoydu353502
Ekonomi yazarı Uğur Gürses Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'ya 3 soru yöneltti, MB başkanı sorulara cevap veremedi !406 izlenme
MHP'li isim zehir zemberek sözlerle istifa etti11 izlenme
Afrin’de ikinci şehit...442 izlenme
Kadirova soruşturmasını kapatıyorlar! 'Otopsi raporu 5 aydır açıklanmadı' haberleri sonrası dikkat çeken gelişme!73 izlenme
AKP'den şaka gibi alkol itirazı!677 izlenme
Gazeteci Sinan Aygül'e saldıran korumalar tutuklandı28 izlenme
Tek zarfla oy kabinine girdi, sandığa çift zarf attı34 izlenme
‘İranlı zengin çocuklar’dan Atatürk paylaşımı3253 izlenme
Esenler'in "Banker Kasım"ı yine paraya para demeyecek! AKP'li belediyenin ihalesini AKP'li isim aldı
Sedat Peker'in gündeme getirdiği kokainle ilgili Narkotik'ten açıklama
Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir Zeyrek serbest bırakılmalara isyan etti
AKP’nin bitmek bilmez Katar sevdası!