CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik sosyal medya hesabından, İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen Man Adası davalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çelik Twitter paylaşımında, "İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde az önce görülen Man Adası davalarında; mahkeme hakimi almış olduğu talimatlar ve hukuksuzluk yapma iradesi çerçevesinde Yargıtay'ın Bozma ilamlarına direndi! Erdoğan ne kadar baskılarsa baskılasın kazanan Kemal Kılıçdaroğlu olacak" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki offshore şirketine 2011 yılında 18 milyon dolar gönderdiğini iddia ederek swift mesajları ve dekontlar göstermişti.
Erdoğan ve yakınları, bu konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu'na üç ayrı tazminat davası açmıştı. Erdoğan ve yakınlarının 'Man Adası’na para gönderdiği' iddiasına ilişkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na verilen tazminat cezası, Yargıtay tarafından bozulmuştu.
KRT
Yandaş yazar Yusuf Kaplan: Tanzimat ve Cumhuriyet ile ayağımıza kurşun sıktık132 izlenme
Sigarada ilk zam! Diğerleri de yolda51 izlenme
'Evlad-ı Fatihan' ranta dayanamadı! Hünkâr Çayırı yapılaşmaya açılıyor!81 izlenme
'Kabataş' yalanının mimarlarından Halime Kökçe, Erdoğan'ın davetiyle AKP'yi tanıtacak!86 izlenme
Yeni görüntüleri çıktı: Rusya balistik füzelerle böyle vurdu48 izlenme
İsrail'le ticarete devlet de devam ediyor: Gazeteci Metin Cihan belgesiyle paylaştı30 izlenme
TSK'da, bakanlıklarda FETÖ'nün yerini aldığ iddia edilen tarikat üniversite açıyor!362 izlenme
İ.Melih Gökçek'ten İmamoğlu'na hakaret! "Bu millet senin k.çına tekmeyi atmayı bilecektir"79 izlenme
Şekere gelen zam tatlıcıları vurdu! "Böyle giderse 6 ayda binlerce esnaf kepenk kapatır"
Tunceli'de kendisini 'şifacı' olarak tanıtan 69 yaşındaki sapık, zihinsel engelli kızı parkta taciz etti!
İmamoğlu yasağına karşı CHP'li gençlerden yeni kampanya
Koskoca devleti kiracı yapmanın faturası ağır oldu: Kamuda tasarruf yerine kira rekoru!