Yurtdışından ithalat amacı dışında getirilen elektronik ürünler için artık “TRT bandrol ücreti” altında ücret tahsil edilecek.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla 25 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yurtdışından ithalat amacı dışında getirilen elektronik ürünler için artık “bandrol ücreti” altında ücret tahsil edilecek.
Konuya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan kararın 3093 Sayılı Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu gereği alındığı kaydedildi.
Buna göre, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcı cihazları ve birleşik cihazlar ile bunların dışındaki görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için bir defaya mahsus ve 2019 yılı için geçerli olmak üzere bandrol ücreti alınmasına karar verildi.
Söz konusu ücretler, oto televizyonu için 8 euro, 51 ekrana kadar televizyonlar için 10 euro, 5267 ekranlar için 16 euro, 6885 ekranlar için 22 euro, 86116 ekranlar için 34 euro, 117148 ekranlar için 40 euro, 148 ekran ve üstündekiler için 80 euro olarak belirlendi.
CEP’LER, BİLGİSAYARLAR VE TABLETLER…
Ayrıca, yurt dışından getirilecek cep telefonları için 20 euro, bilgisayar ve tabletler için 10 euro ücret ödenecek.
Öte yandan bandrol ücretleri radyo ve radyo alıcıları için 12 euro, videolar için 18 euro, set üstü medya kutuları (set top box) için 7 euro olarak tespit edilirken, televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 921 euro, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 118 euro ücret tahsil edilecek.
Yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için halihazırda 500 TL’lik IMEI kayıt ücreti uygulanıyor. Söz konusu 20 euroluk bandrol ücreti IMEI kayıt ücretinin içinde mi yoksa ayrıca bir bedel olarak mı alınacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
DİĞERLERİ DE ‘BANDROL’LÜ
Bunların dışında kalanlar için de 218 euro bandrol ücreti tespit edildi. Ücretler, euro karşılığı Türk lirası olarak alınacak.
https://gazetemanifesto.com/2018/yurtdisindangetirilecekelektronikcihazlaraekbandrolucretialinacak228998/
Bunu yapanlar bilim insanı olamaz: Tam puan alanı elediler!101 izlenme
Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında direnişte!85 izlenme
3 milyon 834 bin 908 kişi yasal takipte36 izlenme
AİHM'den Osman Kavala için ihlal kararı44 izlenme
“Tıp öğrencileri ve aileleri infial içinde”50 izlenme
Emekliler kendi helvasını kavurdu: “Emekliler öldü, Allah rahmet eylesin”43 izlenme
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde skandal! Kalp krizi geçiren hasta sıra beklerken öldü, eşine 2 ay sonra yapılan iğne için borç kâğıdı gönderildi!51 izlenme
Son Zamanların En İyi Nakavtı Michael Chandler’den55 izlenme
Kendi küçük, konağı büyük
Kandilli'den Ege uyarısı: Yıkıcı depremlere neden olabilecek potansiyele sahip
İftar sofraları küçülüyor: Türkiye'deki gıda enflasyonu Filistin'den bile daha fazla
AKP'li belediyelerden ihale kıyağı: Gençlik Kolları üyesine 24 milyon TL akıttılar