Demirören Haber Ajansı (DHA), geçen günlerde bir tutuklama haberi geçti. Haberde 'kurs yöneticisi E. A.'nın, öğrencisine cinsel istismardan tutuklandığı' bilgisi yer aldı. Halktv.com.tr, tutuklanan kişinin Erdinç Acıpınar olduğu bilgisine ulaştı. Acıpınar, Sultanbeyli'de kurduğu Cennet Bahçesi İlim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanı. Acıpınar, anılan derneğe bağlı Cennet Bahçesi Kur'an Kursu'nun da yetkilisi.
DHA haberine göre, Acıpınar, öğrencisine yönelik istismarı, otomobili ile gezintiye çıkardığı esnada gerçekleştirdi. Acıpınar tarafından evine bırakılan mağdur çocuk, olayı ailesine anlattı. Aile, Acıpınar'dan şikayetçi olurken çocuk ifadesinde "İkinci sınıftan beri onu babam gibi görüyordum. Eşref Acıpınar benim için başkaydı. Bu olay daha önce hiç yaşanmadı. Eşref Acıpınar dışında hiç kimse bana bir şey yapmadı. Eşref Acıpınar'dan'dan şikayetçiyim" dedi. Mağdur çocuğa, cinsel istismarın tespiti için adli muayene yapıldı.
Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, şüpheli Eşref Acıpınar mağdur çocuğun ifadesinin ardından savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Acıpınar emniyetteki ifadesinde, kendisinden şikayetçi olan çocuğu 8 yıldır tanıdığını, çocuk son bir ayda kuran kursuna gelmek istemediği için, ailesinin isteğiyle ikna etmek için görüştüğünü ileri sürdü. Olay günü yemek yemek için dışarı çıktıklarını söyleyen Acıpınar çocuğa baba şefkatiyle yaklaştığını, bir kez yanağından öptüğünü iddia ederek suçlamayı kabul etmedi. İfadesinde şüphelinin mesleği sorusuna ise 'işsiz' yanıtı verdi.
İfadesinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Acıpınar savcıya ifade verdi. Savcılık şüpheliyi "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdi. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheli Acıpınar'ı sevk edildiği suç maddesinden tutukladı. Soruşturmada şüphelinin olay günü giydiği şalvar, inceleme için Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi.
Konu ile ilgili Sultanbeyli Müftülüğü yetkilisi ise "Orası bir dernek. Derneklerin denetimi valiliğe bağlı. Bizimle ilgisi yok. Dernek statüsünde olduğu için bizim denetimimizin olması söz konusu değil" şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın diploma fotokopisinde yeni skandal: Hiçbir şey hatırlamıyormuş!158 izlenme
Ahlat’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün yeri belli oldu519 izlenme
Murat Çalık'ın avukatı: "Artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık"57 izlenme
Bursa dünden beri alev alev! Köyler peş peşe tahliye ediliyor14 izlenme
İstanbul'a 19 günlük nefes! AKP'liler bile kabul etmek zorunda kaldı!125 izlenme
Timur Soykan’dan, haberine yanıt veren Süleyman Soylu’ya 8 soru28 izlenme
Yeni sezonda ucuz sebze-meyve hayal!130 izlenme
Yobazlar düpe düz Allah'a değil, Alimlerin ortak görüşüne inanıyor ! 'Namaz kılmayan idam edilsin'917 izlenme
Sinan Ateş suikastından tutuklanmıştı: Cinayetten 20 yıl ceza alan MHP'li Köktürk, 1 yıl yatıp çıkmış
Şaka değil: Belediye CHP'ye geçince gasilhaneye Orman Müdürlüğü el koydu!
Bakan Koca yeni corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 249.309’a, vefat sayısı da 5.974’e yükseldi!
Eylem Tok’un firari oğlunun öldürdüğü gencin aile avukatı: "Babasıyla irtibatta olduklarını düşünüyoruz Biraz daha ileri gitse ben Eylem hanımı da tanımıyorum diyecek"