Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, bugünkü köşe yazısında yaşama vedasının 87. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldı.
Yeni Şafak, söz konusu yazıyı bir süre sonra yayından kaldırdı.
Öte yandan Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarlarından biri, bir dönem AKP’de vekillik de yaptı.
Aydın Ünal, bugünkü yazısında, "Onu abartılı övenler ve ona tepki gösterip abartılı yerenler arasında, 5186 Sayılı Kanun’a da muhalefet etmeden hakiki bir Mustafa Kemal yazısı yazmak mümkün mü? Haydi deneyelim" dedi.
Ünal, yazısında şunları söyledi:
Kendi devreleriyle kıyaslandığında askeri safahatı vasatın altındaydı zira Sofya Ateşemiliterliği, Şehzade Vahdettin’in yaverliği gibi görevlerle ya da sağlık sorunları nedeniyle devrelerine göre daha az kıta vazifesi almış, Çanakkale dışında bir askeri başarı kaydetmemişti.
Riske girmezdi. Kudüs’ün işgali öncesinde ordu kumandanlığından istifa ederek Viyana’ya kaplıcalara gitmiş, Medine komutanlığı önerildiğinde reddetmiş, Filistin görevine gönderildiğinde orduyu ağır zayiatla Afrin’e kadar geri çekmişti.
Sultan Vahdettin tarafından Anadolu direnişini örgütlemek için gönderildiğinde ordudaki en müsait yüksek rütbeli subaydı; vazife doğal olarak ilk ona teklif edilecekti. İstiklal Savaşı’nın altyapısı zaten hazırdı; zafer, tek adamın değil, kolektif bir çabanın neticesiydi."
"Fikirleri fark oluşturmaktan, özgünlükten, orijinallikten uzaktı" iddiasında bulunan Ünal, "Nitekim ne çağını, ne başka toplulukları etkileyebildi. Fikirleri bugüne de ulaşmadı. Müslüman bir halkı Batılılaştırmak, laikliği İslam toplumunda uygulamak, seküler bir toplum yaratmak gibi “özgün” aksiyonları ise daha sağlığında çökmüş, başarısız olmuştu" ifadelerini kullandı.
Aydın Ünal'ın Atatürk'ü hedef alan yazısı tepkiyle karşılandı.
Yeni Şafak, tepkilerin ardından Ünal'ın yazısını internet sitesinden kaldırdı.
Ünal ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün gazetem Yeni Şafak‘a gönderdiğim yazıyı yakın tarihte farklı bir başlıkla yayınlamak üzere geri çekmiştim. Basılı nüshada yer almayan yazı yanlışlıkla internet sitesine konulmuş. Ne sansür ne geri adım söz konusudur. Olay teknik bir hatadan ibarettir" iddiasında bulundu.
Sözcü
MHP’den CHP’ye geçen Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin borcu rekor kırdı! Başkan Yakup Odabaşı: "Maaş ödeyemeyecek duruma gelmiş ama hâlâ personel almaya devam etmiş"38 izlenme
Pırlanta ve elmasa ÖTV maddesi tekliften çıkarıldı17 izlenme
Dudak uçuklattı! İşte AKP'nin 2020 yılında vakıflara aktardığı toplam bütçe!61 izlenme
Ankara Elazığ arası 42 bin lira yakıyor!126 izlenme
Dilipak: Hilafet kaldırılmadı, halifelik yetkisi Erdoğan’da292 izlenme
Mahir Polat, gözaltına alınmadan önceki son projesini paylaştı: Fatih Mevlevihanesi Haziresi’ndeki restorasyon çalışmaları32 izlenme
Türk gazetecilerin tehlikeli anları: İsrail'in Sderot kentinde Türk gazetecilerin çekim yaptığı bölgenin yakınlarına havan topu atıldı39 izlenme
Ekonomist Mahfi Eğilmez, Erdoğan'ın o kritik "ekonomi" yanlışını açıkladı!51 izlenme
İYİ Parti'de İmamoğlu istifası! Sultangazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın “İmamoğlu’nu destekleme kararı aldık” diyerek teşkilatla birlikte istifa ettiklerini duyurdu
Fasulye hasadında çalışan tarım işçileri isyanda!
AKP'li eski meclis üyesinden rüşvet iddiaları: Yargıya taşındı!
İmamoğlu: Seçim döneminde işe alımlar araştırılıyor