En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Şimdi milyonlarca vatandaş ise “Yeni emekliler ek zamdan yararlanacak mı” sorusunun yanıtını merak ediyor.
Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre kanun teklifine göre, ek zam 2024 yılından önce bağlanmış aylıklar ile 2024 yılında bağlanacak tüm malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarına yansıtılacak.
Buna göre, kanun yürürlüğe girmeden önce emeklilik dilekçesi verenler ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emeklilik dilekçesi verenler dahil 2024 yılı içinde emeklilik başvurusu yapacak veya aylık bağlanacak herkes 5 puanlık ilave zamdan ve 10.000 TL’ye yükseltilen en düşük emekli aylığı uygulamasından yararlanacak. Ek zamdan SSK ve BAĞKUR kapsamında dul ve yetim aylığı alanlar da aynen yararlanacak.

Vergi indiriminden yararlanan engellilerin emekliliğinde yaş şartı aranmadığından, daha az primle emekli oluyorlar. Prim ödeme gün sayısı emekli aylıklarının belirlenmesinde önemli kriterlerden birini oluşturuyor. Vergi indiriminden yararlanarak emekli olanların aylıkları bu nedenle normal emeklilere göre daha düşük bağlanıyor. Ancak, ek zamdan yararlanma konusunda aralarında bir fark söz konusu olmayacak.
Henüz emekli olmamış 4/a ve 4/b’lilerin emekli aylığı tutarları eDevlet’te şu an yüzde 37,57 zamlı olarak görünüyor. Maaş bilgileri, ek zamma dair kanun yürürlüğe girdikten sonra yüzde 42,57 zamma göre tekrar güncellenecek.

Takvim’den Çığıl Ön Yener’in haberine göre memur emeklileri yüzde 49.25 zam ile oluşan farkı almaya hazırlanıyor. SSK ve BağKur emeklilerine de ek zam farkı ödenmesi söz konusu olacak. Bu emeklilere Ocak maaşları yüzde 37.57 zam ve 7 bin 500 lira taban aylık ödemesi kapsamında yatırılmaya başladı. Yasa çıktıktan sonra kök aylıklar yüzde 42.6 zam oranına göre yeniden hesaplanacak. Bu hesaplama sonrasında 10 bin liranın altında kalan aylıklar taban maaş olan 10 bin liraya tamamlanacak.
Tele1
AKP'nin 'Adalet' anlayışı! AKP’li başkanların dosyaları rafa kalktı!337 izlenme
Atatürk fotoğrafıyla yaptığı hareket infial yaratmıştı Gözaltına alındı40 izlenme
Bim’in ardından Ülker’den de ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Milletin aklıyla alay etmeyin!56 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun seçim afişine çirkin saldırı!38 izlenme
17 yıllık ekonomik tablo: Türkiye'nin gerisindeki ülkeler Türkiye'yi geride bıraktı!93 izlenme
İYİ Parti seçim otobüsüne saldırı!42 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına bağış yapan AKP üyesi vatandaş “Milliyetçi olduk, AK Partili olduk ne oldu? Dinci olduk ne oldu? Hiçbir şey olmadı”34 izlenme
Honaz, Yusufeli ve Keskin ve Kesmetepe’de seçim sonuçları belli oldu!106 izlenme
Bir tuhaf arazi satışı!
Belediye CHP'ye geçince ortaya çıktı: AKP'li belediye o vakfa milyonlar yağdırmış
Yakılarak katledilen Aylin Sözer'in katıldığı programda 'şiddetle' ilgili sözleri ortaya çıktı!
Hanefi Avcı'dan Sedat Peker açıklaması 'Bildiklerinin henüz yüzde 3'ünü anlattı!'