CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasıyla ilgili önemli bir belge paylaştı.
Yavuzyılmaz'ın paylaştığı belgeye göre, Çöpler Madeni'nde aşırı yükleme yapılan ve kayma yaşanan yığın liç sahasına, bir başka şirket daha oksit cevherlerini getirip yığdı. Ancak Kartaltepe A.Ş. adlı bu şirketin sahibi de diğer şirketle aynı.
Yavuzyılmaz, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İliç’te Anagold’un işlettiği ‘Çöpler madeninde’ aşırı yükleme yapılan ve kayma yaşanan yığın liç sahasına Kartaltepe A.Ş. adlı bir şirketin de, ‘Çakmaktepe madeninden’ çıkardığı oksit cevherlerini getirip yığdığını tespit ettik. Sonuç olarak: Bu maden tesisinde bir değil iki şirketin üretim baskısı var! Bu üretim baskısını kuran şirketlerin sahipleri de aynı! %80 SSR Mining ve %20 Lidya Madencilik (Çalık Grubuna bağlı) Sonuç felaket! Kaynak: Kartaltepe A.Ş. 2.Kapasite Artışı Projesi Nihai ÇED Raporu"
BirGün
Türkiye'de borsa dip yaparken, savaşta olan İsrail'in borsası artıya geçti14 izlenme
İmamoğlu'nun videosu sosyal medyayı salladı ! 'Bu inanç, bu sevgi yeter bize. Her şey çok güzel olacak'625 izlenme
Koç Holding'ten harika bir Atatürk klibi !4654 izlenme
Velilere 'cami bildirimi' dönemi başladı! 'Vali camide, gelin kalabalık görünsün'149 izlenme
Derneklere, vakıflara hizmet dönemi bitti! Sosyal yardımlar arttı!114 izlenme
Gerici kafadan sapıkça sözler ! "Baldızınıza yabancı biri gibi davranmanız gerekiyor"669 izlenme
Meclis’te salla başı al maaşı! AKP'li ve MHP'li 48 milletvekilinden yemin dışında faaliyet yok24 izlenme
Kayıp yüzlerce milyonun sahibi 15 Temmuz gazileri sokağa çıkıyor!117 izlenme
Milyonlarca vatandaşın e-devlet üzerindeki tüm bilgileri internet üzerinden satışa çıktı!
AKP’li Yayman “gitmedim” demişti, TBMM açıklaması gerçeği ortaya çıkardı!
Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere mermili tehdit için istenen ceza belli oldu
AKP'nin gözde müteahhidi Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı, mektupta bakın kimden bahsetti?