Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da aylardır süren protestoların ardından öfkeli göstericiler bu sabah Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın başkent Colombo’daki sarayını bastı.
Binlerce protestocunun Devlet Başkanı’nın konutuna akın ettiği video paylaşım rekoru kırdı.

Göstericilerin videoları ve fotoğrafları hem uluslararası haber ajansları hem de sosyal medya tarafından paylaşıldı.
Göstericilerin sarayın koridorlarında slogan attığını, devlet başkanının havuzunda yüzdüğünü gösteren videolar da Facebook'ta hızla yayıldı.
Polisin barikatları aşan binlerce gösterici karşısında geri çekildiği görüldü. Göstericilerin Sri Lanka bayrakları taşıması dikkat çekti.

Ekonomik kriz içindeki ülkede tansiyon yüksek.
Bir videoda da göstericilerin sarayın mutfağındaki yemekleri yediği görüldü.
Başbakan Ranil Wickremesinghe, olaylar nedeniyle siyasi parti liderlerini acil toplantıya çağırdı.
‘GEMİYLE KAÇTI’ İDDİASI
Güvenlik kaynakları, uzun süredir istifa çağrılarını reddeden Sri Lanka liderinin dün güvenlik gerekçesiyle saraydan ayrıldığını duyurdu. Rajapaksa’nın donanmaya ait bir gemiyle kaçtığını gösterdiği iddia edilen görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.
YAKIT SATIŞI DURDURULMUŞTU
22 milyon nüfuslu ada ülkesi, borç krizi nedeniyle son aylarda ciddi yakıt, gıda ve ilaç sıkıntısı yaşıyor. Hükümet, temel hizmetler dışında yakıt satışının durdurulduğunu duyurmuştu.
Ülkede Devlet Başkanı Rajapaksa’nın istifası talebiyle çok sayıda gösteri düzenlenmişti. Gösteriler nedeniyle Devlet Başbakanı’nın kardeşi olan Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etmiş ancak protestolar şiddetlenerek devam etmişti.
SRİ LANKA’DA EKONOMİ NASIL ÇÖKTÜ?
22 milyon insanın yaşadığı ada ülkesi, 1948’teki bağımsızlığından beri tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Dövizde yaşanan sıkıntı sebebiyle akaryakıt, gıda, ilaç gibi malları temin edemeyen ülkede enflasyon resmi verilere göre yüzde 54.6 seviyelerinde. Reuters haber ajansı, enflasyonun gelecek aylarda yüzde 70’e çıkmasını beklerken son dönemde yaşanan siyasi çalkantı ve belirsizliğin IMF ile yapılacak görüşmeleri etkilemesi de bekleniyor.

Sri Lanka lideri Rajapaksa eleştiri oklarının hedefinde.
Özellikle Covid19 sebebiyle turizm alanından büyük darbe alan Sri Lanka’da geçen yıllarda petrol fiyatlarının artması, kimyasal gübre ithalatının yasaklanması tarımı durma noktasına getirmişti.
Öte yandan muhalefet, Devlet Başkanı Rajapaksa’nın ekonomiyi yönetememesi sebebiyle bu krizin oluştuğunu öne sürdü. Muhalefet, Mart ayından beri Rajapaksa’nın istifasını talep ediyor.
Asgari ücreti bilen SGK uzmanı Özgür Erdursun emekli zammı için rakam verdi44 izlenme
Soylu’nun ‘müdür’ü saldırıya böyle sevindi! "Kılıçdaroğlu’na iyi olmuş, yapanların ellerine sağlık…"108 izlenme
Yüksekova’da öğretmenleri pikniğe götüren araç uçuruma yuvarlandı: 6 ölü98 izlenme
Eylem Tok'un oğlu T.C'nin lüks araçla çarparak öldümüne neden olduğu Murat Aci’nin annesi: "Gücüm kalmadı. Cumhurbaşkanımıza Emine hanıma seslendim"25 izlenme
Tartışma yaratacak '128 milyar dolar' iddiası! "Seçime doğru bir kısmını Türkiye'ye getirecek"77 izlenme
Çipli kimlikle milyonluk vurgun!821 izlenme
Kayyum sonrası Özgür Özel açıkladı: "Görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi (Gürsel Tekin) partiden ihraç ettik"32 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Muharrem İnce'den sert yanıt397 izlenme
Eski metin yazarı Erdoğan'ı uyardı: Fatura çok ağır oldu/olacak
Nobel Edebiyat Ödülü Norveçli yazar Jon Fosse'ye verildi
Üstüste gelen zam haberlerinden sonra Aktrollerde isyan etmeye başladı: "Zam zam da zama zam"
#Maradona ABD'nin değil Küba'nın verdiği ödülü kabul etmişti!