Ankara'da Büyükşehir Belediyesi (ABB), ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında "üçüncü soruşturma izni verildiği" iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
ABB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Mansur Yavaş hakkında 3'üncü soruşturma izni verildi' başlıklı haberler gerçeği yansıtmadığı gibi tamamen yalan haberden ibarettir. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında verilmiş 2 ayrı soruşturma izni bulunmaktadır ve bu dosyalara ilişkin hukuki itirazlar yapılmış olup, süreç Danıştay nezdinde devam etmektedir. Söz konusu dosyalardan biri Dodurga bölgesinde imar rantına karşı sergilenen kararlı duruş nedeniyle, diğeri ise kamuoyunda 'konser soruşturması' olarak bilinen süreç kapsamında denetim görevini yerine getirmediği iddiasıyla açılmıştır. Bunun dışında yeni bir soruşturma izni söz konusu değildir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür haber ve yorumlara itibar edilmemesi önemle rica olunur.
Sözcü
Vali Konutu değil saray yavrusu!72 izlenme
Sedat Peker'le görüşmek için uçak bileti alan Cemal Enginyurt'tan bomba açıklama73 izlenme
'Soylu'nun kadrosunda yer alanlar fazlasıyla tedirginler bugünlerde'45 izlenme
Fransız gazeteciler 24 Haziran Seçimleri'ni değerlendirdi251 izlenme
Mücahit Birinci adli kontrolle serbest18 izlenme
Antalya'da soyunma kabinindeki kadınları görüntülerken yakalanan yabancı uyruklu şahıs vatandaşlardan dayak yedi!55 izlenme
Ukrayna özel kuvvetleri vatan hainlerini yakaladı57 izlenme
Kıbrıs gazisine hastanede büyük ayıp!78 izlenme