Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, KRT TV'de yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında zamları ve enflasyonu değerlendirdi.
Aktaş, "İnsanlar şuna isyan ediyorlar, çok haklı olarak elektrik faturaları çok büyüdü. Doğru düzenlenmiş haliyle bile yani Aralık ayı eski fiyattan, Ocakta tüketilen yeni fiyattan düzenlenmiş haliyle bile çok ciddi bir artış var. Biz asıl kıyameti Şubat ayında gelecek faturalarda göreceğiz. Hepsi yeni fiyattan düzenlenecek" ifadesini kullandı.
Elektrik faturalarındaki kademeli düzenlemenin benzerinin doğalgaz faturaları için gündeme geldiğini hatırlatan Aktaş, çok tüketenaz tüketen dengesizliğine dikkat çekti ve şunları söyledi:
"Elektrik fiyatlarına kademeli bir zam geldi, 'vatandaşın lehine olacak' dendi. Bundan ne anlaşılır az tüketen daha önceki döneme göre daha az ödeyecek diye anlaşılır. Ama buradan şunu anlamamız gerekiyormuş; az tüketen öncekine göre daha yüksek ödeyecek bu sonuç çıktı ortaya. Çünkü aynı şeyi doğalgazda yapmaya çalışıyorlar, yine kademeli bir faturalandırılmaya geçilecek. Türkiye'nin soğuk bölgeleri daha düşük fiyattan ödeyecek. Örneğin İzmir'de oturanlar daha pahalı ödeyecek. Böyle bir aşamalandırma yapılıyor."
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin enflasyon açıklamasını değerlendiren Alaattin Aktaş, şöyle konuştu:
"Yılbaşındaki zamlar; elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve sigara. Öyle bir hesap yapmışlar bu dört kalemin enflasyona etkisi hesaplandı. Dolayısıyla tüketici fiyatları ocak ayında yüzde 1315, yıllık yüzde 5055 olacak. Bakan, 'Ocak ayı pik yapacak' dedi. Bu gerçekten pik mi olacak, hayır daha ötesi var... Hesaplar gösteriyor ki, yaz aylarında altmışın üzerine çıkıyor. Yani bu yıl tek haneli enflasyonu unutmamız gerekiyor. Ayrıca biz buraya neden geldik ki, zaten bir süre önce tek hanedeydik. Bunu da sorgulamamız gerekiyor."
Gerçek Gündem
Emniyet'in tartışma yaratan genelgesi yargıya taşındı85 izlenme
İZBAN’da asansörleri kasıtlı olarak bozan sabotajcı yakalandı12 izlenme
Bayram yaklaşırken en sağlıklı çıtır baklavanın işte tarifi!22 izlenme
Tasarruf sözde kaldı! AKP’li belediyeden 47.5 milyon TL’lik proje!37 izlenme
Derin yoksulluğun tablosu: Biri 600 TL borçlanmış bakkala, biri 'çay yok' dedi, diğeri yağ sürmüş çocuğun ekmeğine...89 izlenme
Yavaş duyurmuştu, Ankara Barosu’ndan destek geldi: Kol saatinin yerine Atatürk geliyor…121 izlenme
AKP'li belediyeden 10 Kasım ayıbına açıklama18 izlenme
En bilinen seçim hilesinin hikâyesi "Umarım YSK sistemini bunlardan almamıştır"123 izlenme
İstanbul Valiliği'nden İstiklal Caddesi'nde 'yasak' kararı
AKP'nin 'Ensar ayarlı' istismar yasası... İstismarın yaşandığı yurdu yazana ceza!
Sayıştay raporu ortaya çıkardı: Bakanlık şirketlere göz yummuş!
Referandumda ne oy vereceği sorulan kadın ağlayarak "15 yıldır Ak Partiliydim #Hayır diyeceğim !