CHP'nin ön seçimdeki cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişinin gözaltına alınması Türkiye'nin pek çok yerinde protesto edilmeye devam ediyor. İstanbul Valiliği'nin ardından İzmir ve Ankara Valiliği de kentte 5 gün süreyle eylem ve gösteri yasağı getirdi.
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce alınan karar uyarınca il genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 21.03.2025 günü saat 10.00'dan 25.03.2025 günü saat 23.59'a kadar, 5 (beş) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yasaklanmıştır" denildi.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde yapılan işlemleri protesto amacıyla bazı sosyal medya ve benzeri platformlar üzerinden yapılan provokatif paylaşımlardan ve edinilen diğer bilgilerden halkı provoke etmek suretiyle kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşleri, akabinde şiddet eylemleri yapılacağı istihbar olunmuştur.
Bu kapsamda İlimiz genelinde; huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla önleyici kolluk tedbirleri kapsamında konusu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi ile genel asayişin tesis edilmesi amacıyla (önceden izin verilenler hariç) kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılması, pankart/afiş asılması 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (A) ve (C) fıkraları gereğince 21 Mart 2025 Cuma günü saat 14.00'dan, 25 Mart 2025 Salı günü 23.59'a kadar yasaklanmıştır.
Yukarıda belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.
Sözcü
Koray Aydın'ın ardından İYİ Parti'den bir isim daha istifasını duyurdu49 izlenme
ANAP MYK üyesi Uğur Güzel, Anıtkabir'de İsmet İnönü'ye hakaretler ettiği bir video çekti: "Ömrümü bu adamın yaptıklarını yer yüzünden silmeye adadım. Ensesinde olacağız"68 izlenme
Melih Gökçek’in belediyeye aldığı onlarca isme referans olanların listesi ortaya çıktı!88 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun kullandığı pudra şekerinin skeci çekildi!123 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat MYK'da gündeme getirdi! Memurların, emeklilerin ve işçilerin maaşlarına yıl başında ciddi bir artış yapılacak.48 izlenme
Emekli amiraller gözaltına alındı, Yunan medyası bayram etti!118 izlenme
Hülagü ailesinin önlenemez yükselişi! Oğlu bir günde memur olmuştu; Saadettin Hülagü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu53 izlenme
Hadi Özışık, market fiyatlarını karşılaştırıp Erdoğan güzellemesi yapmaya çalışırken canlı yayında rezil oldu!109 izlenme
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nu eleştirdiğine bin pişman oldu!
MÜSİAD Genel Başkanı da Jet Fadıl mağduruymuş!
Polis, arabadaki 'Her insanın bir ülkesi vardır. Ama her ülkenin bir Atatürk'ü yoktur' yazısına 'Bu ne böyle pavyon yazısı gibi' diyerek ceza kesti!
Erdoğan'ın mal varlığı neden açıklanmıyor? 1994'den günümüze Erdoğan'ın mal varlığında değişiklik oldu mu?