Pandemi sonrası uygulanan işten çıkarma yasaklarının sona ermesi ile birlikte işsizlikteki bilanço ağırlaşırken, yasağın bittiği 30 Haziran sonrası yaşanan işsizlik dalgası Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine yansıdı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tartışmalara neden olan işsizlik verilerine karşılık İŞKUR'un açıkladığı işsizlik maaşı başvuruları son 3 ayda büyük bir dalgaya işaret ediyor. Eylül ayı istatistiklerine göre, yasakların kalkmasının ardından temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemde 518 bin kişi işsizlik maaşı için başvuruda bulundu.
ÖDEME ŞARTLARI AĞIR
Eylülde önceki dönemden ödemesi devam edenlerle birlikte 359 bin 876 kişiye 518 milyon 414 bin TL'lik ödeme yapılırken, fondaki erime de hızlandı.
TÜİK verileri işsizliğin ağustosta yüzde 12.1 ile yerinde saydığını gösterirken, işsizlik maaşı başvuruları bu tabloyla çelişiyor. İŞKUR'un yayınladığı işsizlik sigortası verilerine göre, 2002 yılı ile 2021 Haziran sonunu kapsayan dönemde 14.8 milyon kişi işsizlik maaşı için başvuruda bulundu. Yasakların kalkmasının ardından geçen 3 aylık dönemi de kapsayan eylül sonu verilerine göre, bu sayı toplam 15.3 milyonu aştı. Bu veriler 3 ayda işsizlik maaşı için 518 bin başvurunun yapıldığını ve en az bu kadar çalışanın daha işten atıldığını ortaya koyarken, ağır şartlar nedeniyle başvuruların bir kısmı kabul edilerek maaş ödemelerine geçiş yapıldı. Yasağın devam ettiği haziranda 187 bin kişiye işsizlik maaşı ödemesi yapılırken, bu sayı temmuzda 248 bin 168'e, ağustosta 324 bin 372'ye, eylülde ise 359 bin 876'ya çıktı. Haziranda 260 milyon 868 bin TL'lik maaş ödemesi yapılırken, bu tutar eylül sonu itibarıyla 518 milyon 414 bini buldu.

Yandaş gazetenin yazarı Engin Ardıç Atatürk'e 'Diktatör' dedi!42 izlenme
Bunu da gördük! Pazarda yeni dönem!120 izlenme
3 büyükşehirde AKP'ye şok! Erdoğan da balkon konuşmasında bu 3 ile hiç değinmeyerek CHP'nin zaferini kabul etmiş oldu!141 izlenme
Şarlatanlar meydanı boş buldu ! Canlı yayında dua ile baş ağrısı tedavisi !324 izlenme
Ezan Türkçe okunuyormuş ! Bizim neden haberimiz yok ?739 izlenme
AKP’li belediyede yolsuzluk iddiası! Çok sayıda kişi gözaltına alındı310 izlenme
İmamoğlu için İtalya bile ayakta: Dünyanın dört bir yanında tepkiler çığ oldu30 izlenme
Büyük vurgunda kim kazandı, kim kaybetti?30 izlenme
Çeşme'deki yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı! Hatalarını kabul ettiler
CHP’den çarpıcı iddia! 100 milyon çöpe mi gitti?
Hayatını kaybeden oyuncu Şinasi Yurtsever’in son doğum günü videosu ortaya çıktı: "Arkadaşlar bir şey söyleyeceğim, bu sahne biter"
İmam camide Suriyeli kadınla basıldı!