İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'yasa dışı bahis' soruşturması kapsamında gözaltına alınan, HAR Group A.Ş. ve Bilet Dükkânı Turizm A.Ş. sahibi Burak Soylu geçtiğimiz günlerde tutuklandı.
Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çocukken yazdığı mektupla kamuoyunda tanınıyor.
Burak Soylu’nun tutuklanmasının ardından HAR Group bünyesindeki ROOFSTACKS A.Ş.’de çalışan yüzlerce kişinin işine son verildiği iddia edildi. Çalışanların aktardığına göre, cuma günü yapılan bir toplantıda, yaklaşık 220 çalışana aynı gün son iş günleri olduğu bildirildi.
Toplantıda işten çıkışların “Kod 18 İşin Sona Ermesi” gerekçesiyle yapıldığı, böylece yasal olarak “toplu işten çıkarma” prosedürlerinin devre dışı bırakıldığı öne sürüldü. Çalışanlara yalnızca Ocak ayı maaşlarının Şubat ayında ödeneceği, ihbar ve kıdem tazminatlarının ise Eylül, Ekim ve Kasım aylarında üç taksit halinde yatırılacağı belirtildi. İddiaya göre şirket avukatı, “Dava açılsa da açılmasa da ödeme planının değişmeyeceğini” söyledi.
Aynı gün öğle saatlerinde yapılan ve 428 kişinin katıldığı başka bir bilgilendirme toplantısında ise şirket yöneticilerinden birinin yaşananların “siyasi bir itibar suikastı” olarak savunduğu, zarar eden birimlerin kapatılacağının ifade edildiği aktarıldı.
Brezilya’da ‘Eylem Tok’ olayı: Anne, katil oğlunu olay yerinden kaçırdı50 izlenme
Saray'a giden savcıya nikah hediyesi: Yargıtay üyeliği!57 izlenme
Türkiye’nin ilk balerininin heykeline tecavüz girişimi!180 izlenme
Nahit Eren açıkladı: ‘Nevzat’ın da ağırlaştırılmış müebbet alması gerekirdi. Diyarbakır Barosu kararı Nevzat bakımından istinaf edecek’38 izlenme
Bor Şeker Fabrikasını AKP Doğuş'a sattı, Doğuş Grubu AKP'li ismin akrabasına sattı!213 izlenme
Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götürmekle suçlanıyordu: O emniyet müdürü öldü45 izlenme
Aralarında iş insanı ve fenomenler de var: 17 kişi tutuklandı23 izlenme
Gezi'de yandaş kayırması! Kim provokatör kim değil?274 izlenme
Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan’dan öğrencilere yurt tepkisi: "Gezi’nin farklı versiyonu"
Daha önce “Açılmak şeytana hizmet etmektir” diyen Niran Ünsal "ticari kayıp yaşadım" diyerek türbanı çıkardı
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki çift maaşlılar!
CHP'den Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık ifadesine ilk açıklama! "İnsan demans olsa bunu hatırlar"