FETÖ'nün finans kuruluşu Bank Asya'dan aldığı kredi ile yalı sahibi olduğu ortaya çıkan Nagehan Alçı'ya Yargıtay'dan iyi haber geldi. Yargıtay Hukuk Dairesi; Ergenekon kumpasıyla hapis yatan Muzaffer Tekin'e “azmettirici, tetikçi” diyerek hakaret ettiği için 10 bin TL'lik tazminata mahkum olan Alçı'ya verilen cezayı çok buldu. Yargıtay Hukuk Dairesi, Negahan Alçı'nın “Hrant Dink’in gerçek dostları” başlığıyla yazdığı köşe yazısına açılan davada 10 bin TL tazminatın fazla olduğu belirtilerek kararın bozulmasına hükmetti.
Yargıtay kararında, Alçı'nın köşe yazısını yazdığı tarih, yazıda kullanılan ifadeler, yazının içeriğinin yayın tarihinde kamuoyunun ilgilendiği konular arasında bulunması nedeniyle verilen tazminat miktarının fazla olduğu ve daha alt düzeyde tazminat verilmesi gerektiği vurgulandı.
Nagehan Alçı, kumpas döneminde kaleme aldığı yazısında, Muzaffer Tekin’e “Tetikçi, katil” demişti.
MUZAFFER TEKİN’E ‘AZMETTİRİCİ, TETİKÇİ’ DEMİŞTİ!
Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi, 2016 yılında Muzaffer Tekin’e “azmettirici, tetikçi” diyerek hakaret eden Alçı’yı mahkûm etmişti. Ergenekon davasında yargılanan Muzaffer Tekin kansere yakalanarak hayatını kaybetmişti.
“MAZUR MU GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR”
SÖZCÜ'ye konuşan Tekin ailesinin avukatı Selin Deviren Tahtabiçen, Ergenekon'un FETÖ tarafından kurgulanan bir kumpas olduğunu ve bu davanın hakim ve savcıları hakkında FETÖ kapsamında işlem yapıldığını hatırlattı. Tahtabiçen, Yargıtay kararındaki ‘yazının yayın tarihi’ ifadesinin talihsiz bir açıklama olduğunu ifade ederek “Yapılan haksızlıklar ve hukuk ihlalleri için o dönem öyleydi, FETÖ'nün hakimleri ve savcıları vardı. Biz de onlara inandık gerekçesini öne sürüp yapılanları mazur mu gösterilmeye çalışılmaktadır” diye sordu.
“O DÖNEM ÖYLEYDİ DEMEK HUKUKA AYKIRIDIR”
Avukat Tahtabiçen şöyle devam etti: “O dönemde yapılan haksızlıklar hukuk ihlalleri görülmemiş, görülmek istenmemiştir. Bazı köşe yazarları Ergenekon sanıklarını baştan suçlu ilan etmiş, itibarsızlaştırılarak yargısız infaz etmişlerdir. İnsanlar suçsuz olduklarını ispatlayamadan vefat etmişler, ailelerinden uzak kalmışlardır. O dönem böyleydi, yargılamalar vardı gerekçesi talihsiz bir gerekçe olup hakkaniyete, vicdana hukuka aykırıdır. Hukuk dilinde böyle bir gerekçe olamaz. Bu gerekçe vicdanları da yaralamıştır.”
HAYSİYET CELLATLARI YÜZÜNDEN KANSER OLDU
Nagehan Alçı’nın köşe yazısında Muzaffer Tekin için kullandığı “Tetikçi, azmettirici” ifadelerini hatırlatan Avukat Selin Deviren Tahtabiçen ” Nagehan Alçı, gazeteci kimliğinin arkasına sığınılarak müvekkilimin şeref ve haysiyetine, insan hak ve onuruna saldırmıştır. Muzaffer Tekin'de bu sürecin mağdurlarından olarak yapılan haksızlıklara dayanamamış ve kansere yakalanarak vefat etmiştir.” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yargitaydannagehanalcikarariodonemoyleydi2766600/?fbclid=IwAR0ea8OGBBPNBq5YVIpklqbIC8ncrZndXc9vTua86UP3przwj9VbPhFkk
İBB Başkanı İmamoğlu, corona virüsü için alınan önlemleri açıkladı139 izlenme
Seçilmişe gözaltı rüşvetçiye gözardı! Çarpıcı 'doğum günü' detayı32 izlenme
Faturalara zamların sonu gelmiyor! 5 aboneden 1’i faturayı zamanında ödeyemiyor!64 izlenme
17 yılda 106 milyar lira! Bu parayla bakın kimleri zengin ettiler?79 izlenme
Manisa'da orman yangını çıktı! Alevler İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaştı!30 izlenme
Özbekistan Cumhurbaşkanı kızını kendi yardımcısı yaptı61 izlenme
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'ndan şok sözler! 'AKP ve MHP ile aynı değerler dünyasına aitiz'136 izlenme
Taraftarların Nebati’ye yönelik ‘Hizbullah’ protestosuna gözaltı54 izlenme
Sınırda olağanüstü hareketlilik: Çift yönlü göç dalgası başladı! Kimi dönüyor, kimi kaçıyor
İzmir'de Eğitim Skandalı ! Öğretmenden öğrenciye yumruk !
Ünlülere yeni operasyon: Selen Görgüzel, Ayşe Sağlam ve Ceren Alper gözaltında
Utanç tablosunda yer kalmadı! 365 günde en az 29 bin çocuk istismara uğradı