Suriye’de terör örgütü Heyet eş-Tahrir Şam’ın (HTŞ) liderliğindeki cihatçı militanların Şam’ı ele geçirmesinin ardından, ülkede bir göç dalgası da oluştu.

TV100 muhabiri Sertaç Murat Koç, bölgeden sıcak bilgileri aktarmaya devam ederken, özellikle Suriye ve Lübnan arasında karşılıklı bir göç dalgası olduğunu kaydetti. Koç, sınır kapısında bir yoğunluk olduğunu belirtirken, Lübnan’dan Suriye’ye geri dönmek isteyenlerin yanında, Suriye’den de Lübnan’a geçmek isteyenlerin bir göç dalgası oluşturduğuna dikkat çekti.

Sınır kapısında göçler sürerken, Koç, İsrail’in başkent Şam’ın 25 kilometre mesafede konuşlandığını söyledi.
Kaynak: TV100
Gerçek Gündem
Rejim kurumlarında tasarruf yok!
Japonya basınından öğrendik! Nadir toprak elementlerinde keşif başvurusu yapılmış
3 maaşlı bakan yardımcısının yıllık kazancı 4.7 milyon TL!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.283 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.414.310'a, can kaybı da 49.634’e yükseldi!
Böceklenmiş irmikle ilgili Oba Makarna'dan açıklama: İddialar gerçek değil
İBB’den 32 sınıflık okula 615 araçlık otopark!
Kriz Anadolu'da! Diyarbakır'da 50 şirket, konkordatoya başvurdu!
Roketsan mühendisinin ölmeden önce internette yaptığı aramalar ortaya çıktı
Yarım asırlık ağaçlar kesildi, topu birbirlerine attılar
Kamunun adı kaldı: AKP eğitim, sağlık, KİT demeden her şeyi sattı