Anket şirketi GÜNDEMAR’ın Türkiye’nin dış politikadaki durumuna ilişkin kamuoyu fikrini incelediği ankette AKP iktidarının dış politikasına güven duyulmadığı ortaya çıktı. Buna göre Katılımcıların yüzde 52’si AKP’nin politikalarını başarısız buldu.
Ayrıca Türkiye’nin Gazze’deki soykırıma yönelik tepkisini de ölçen ankette yurttaşların yüzde 42’si İsrail’e yönelik tepkinin etkisiz, yüzde 26’sı ise yetersiz buluyor. Bu konuda AKP yönetimini başarılı bulanların oranı ise sadece yüzde 23.
Katılımcıların çoğunluğu, yine Türkiye’nin dış politikalarına ilişkin, uluslararası kuruluşlardaki (BM, NATO vb.) etkinliğini yetersiz buluyor.
Araştırmadan öne çıkan sonuçlar şöyle:
Katılımcıların yüzde 52’si dış politika yönetimi konusunda AKP hükümetini başarısız, yüzde 40’ı başarılı buldu.

Türkiye’nin Gazze’deki gelişmelere yönelik tepkisini katılımcıların yüzde 42’si etkisiz buldu. Ankete katılanların yüzde 26’sı ise bu politikaları yetersiz ve yanlış bulurken yüzde 23'lük bir kesim güçlü ve tutarlı buldu.

Türkiye genelinde katılımcıların yüzde 56’sı Türkiye’nin BM, NATO ve AB gibi uluslararası kuruluşlardaki etkinliğini “yetersiz” buldu. Bu kapsamda Türkiye'nin etkinliğini yeterli bulanların oranı ise yüzde 29'da kaldı. Buna göre katılımcıların yüzde 71'i Türkiye'yi uluslararası kuruluşlarda tatmin edici derecede etkin bulmuyor.

Genel olarak yüzde 56'lık bir kesim ise bu etkinliği "yetersiz" buldu.
Atatürk'ün izinde olan gençten geçmişten bugüne Atatürk ziyaretleri46 izlenme
Öğrenci velisi ve yakınlarının dövdüğü öğretmenin boyun kemiği kırıldı249 izlenme
Eğitimdeki boşluğu tarikatların elindeki Kuran kurslarıyla doldurdular!73 izlenme
Erdoğan iki yılda 180 derece değişti23 izlenme
AKP'li Osman Gökçek video çekip paylaştı, bütün iddiaları boşa çıktı!29 izlenme
AKP’li belediye Cemevine dava açtı! Cenaze aracı icralık!275 izlenme
Yine bir AKP’li için üniversitede adrese teslim kadro açılıyor32 izlenme
'Binali Yıldırım konuşulanları duydu, bu yüzden seçimi kazanmak istemiyor'1883 izlenme
Sakarya Müftüsü’nden ‘Osman el Hamis’ açıklaması
Hatay'da konteyner kent krizi büyüyor! Depremzede öğretmenlere bir hafta mühlet
Gökçek dönemindeki Belbeton A.Ş. vurgununun detayları!
Emekliden acı itiraf: "Biz de Şaban'a döndük. Ekmeği dönere sürüp sürüp yediği gibi biz de bakıp geçiyoruz işte"