CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu X'teki 'Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi' hesabından İstanbul'daki rant odaklı inşaat projelerine ilişkin bir açıklamada bulundu.
İmamoğlu'nun paylaşımında, "20. yüzyılın ilk çeyreğinde… Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkmış, kurtuluş mücadelesi vermiş ve yeni devletini kuran bir millet vardı. Anadolu’nun bozkırında, tüm teknik ve coğrafi koşulların araştırıldığı, uluslararası yarışma titizliğiyle tasarlanan Başkent Ankara yükseliyordu. Bu, yalnızca bir başkent seçimi değil; güvenlik, strateji ve geleceğe inanç veren Yüzyılın Vizyonu idi.
21. yüzyılın ilk çeyreğinde ise… Binlerce yıllık tarihi, uygarlıkların buluşma noktası kimliği ve Türkiye’nin gözbebeği olarak korunması gereken İstanbul’da, rant projeleriyle yok edilmek istenen bir gerçeklik var. Depremin en riskli sahası olan Küçükçekmece Gölü çevresi, İstanbul’un içme suyu hattı olan Sazlıdere Barajı ve Terkos Gölü havzası inşaat tehdidi altında.
Askeri alanlar lüks konutlara dönüştürülüyor, milyonlarca metrekare doğa ve kültürel miras beton çöplüğüne çevriliyor. Bu anlayış, zaten yükünü zor taşıyan İstanbul’a 2 milyondan fazla ek nüfus yüklemek anlamına geliyor.
Neticede; Bir tarafta çağ ötesi bir vizyonla Ankara’yı kuran irade, Diğer tarafta gözbebeğimiz İstanbul’a rant uğruna ihanet eden Asrın Çapsızlığı var. Tarihi sorumluluğumuz İstanbul’u ve Türkiye’yi bu vizyonsuzluktan korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir, refah içinde bir vatan bırakmaktır!" ifadeleri yer aldı.
Kılıçdaroğlu yeni kabineyi anlattı, görevden alacağı isimleri açıkladı36 izlenme
Google yetkilileri ile telif hakları görüşüleceği açıklandı26 izlenme
Sinan Ateş'in kitabını dağıtırken gözaltına alınan gençler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi33 izlenme
Cumhur İttifakı'nda erime devam ediyor!27 izlenme
Yaşar Okuyan hayatını kaybetti35 izlenme
İBB’den zor günler geçiren İstanbullulara ‘Askıda fatura’ uygulaması59 izlenme
Veresiye olmasa millet aç kalacak!129 izlenme
O yetkiliden şok sözler! ''Erkeklerle aynı havuzdan yüzen kadınlar...''180 izlenme
Sedat Peker'in kiminle akraba olduğunu öğrenenler şoke oldu: AKP ile Peker arasında arabuluculuk yapıyor...
Barış Pehlivan'dan İBB soruları: "Teftiş heyetindeki isimlerden bazıları rapora imza atmamış olabilir mi?"
Kurtuluş Savaşı’nın efsane gemisine madalya veriliyor!
ABD’nin yeni başkanı Joe Biden oldu!