Milliyet’te yer alan habere göre, 2018 yılında Hatay Barosuna kayıtlı Avukat Ebru Ulaş ve Avukat Görkem Ulaş tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikâyet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 1 Ocak 2019 günü İnşaat Mühendisi ve İnşaat Bilirkişi Hakan Yağcıoğlu tarafından Antakya Saraykent Mahallesi 358.sokak, numara 28’deki 3972’nolu parselde yapılan keşif neticesinde, deprem sırasında çöken yapının ruhsat projesine aykırı çıkmaları olduğu belirtiliyor. Bilirkişi raporunda, 17 Ekim 2017 tarihinde 662 ruhsat numaralı yapının, toplamda 4 bodrum kat, 5 normal kat ve çatı arası piyesli olduğu, ruhsat projesinde +1 metre kotunda olması gereken zemin katın +4 metre kotunda olduğu tespit edildiği bilgisi yer alıyor. Raporda, ruhsat projesine aykırı olarak bodrum katlarda çıkma yapıldığı, mevcut binada proje ve eklerine aykırılık olduğu belirtilirken, “Yapılan incelemeler sonucunda dava konusu binada çatı katlarındaki aykırılıklar için yapı kayıt belgesi alındığı fakat kot farkı için herhangi bir belge bulunmadığı bu aykırılığın giderilmesi için imar barışına veya ilgili belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir, mevcut durumda binada imara uygunsuzluk bulunduğu tarafımca tespit edilmiştir” ifadeleri sıralanmış.
Öte yandan kaçak inşaat nedeniyle açılan davada ise Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Ömer Cihan’ı imar kirliliği suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıp, indirim uygulamış. 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına kara verilen Cihan’ın cezası bir günü 40 TL’den hesaplanmak üzere 12 bin lira adli para cezasına çevrilmiş.
KRT
CHP'li Bulut: "Şehir hastaneleri kör bir kuyu gibi"238 izlenme
Özgür Demirtaş’tan asgari ücretlileri ve emeklileri umutlandıran açıklama53 izlenme
Kuzey Marmara Otoyolu'nda 2.1 milyar dolarlık ek maliyet sahipsiz kaldı!58 izlenme
İmamoğlu: "Milletin oy verdiği insan, insan ayırt edemez. Bu anlayışın bir an önce bu memleketin başından ve ruhundan defolup gitmesi lazım"25 izlenme
Ali Erbaş vatandaşlara doyurucu diye ekmek yemelerini tavsiye etti, öve öve bitiremedi: "Ekmek yiyin, doyun"39 izlenme
IMF’den Ankara’ya yüksek faiz ve düşük zam çağrısı31 izlenme
Mansur Yavaş: "Dağdan inenleri affedip başkanlarımızı tutuklamayı izah edemezsiniz"21 izlenme
Adı var kendi yok: 'İşsizlik fonunun' yağması kolaylaştı mı?121 izlenme
Hollanda polisi paylaştı: Halil Falyalı'nın kasasını öldüren tetikçi yalnız değilmiş!
Oytun Erbaş asgari ücret için ‘R’ yaptı! ‘Kuru fasulye de et de protein’ demişti
Hazine garantili kredilere ödenen kur farkı dudak uçuklattı!
Çanakkale'deki deprem sonrası bazı evlerin duvarları çatladı