İstanbul bugün güne iki soruşturma ile gözünü güne açtı.
İlk soruşturma casusluk iddiası üzerine. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, gözaltına alındı ve Tele1'e sabah saatlerinde baskın düzenlendi.
Casusluk soruşturmasında İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan'ın Hüseyin Gün isimli bir kişi ile irtibatta olduğu iddia edildi.
İddiaya göre seçim bölgelerine ilişkin analiz yaparak seçmen profili çıkarıldığı ve strateji belirledikleri, bu çalışmayı gerçekleştirirken seçmenlere ait bilgilerin yabancı istihbarat servisleri ile paylaşıldığı öne sürüldü.
İkinci soruşturma veri soruşturması oldu. İstanbul Senin uygulaması üzerinden 4,7 milyon kişinin kişisel verileri ile konum bilgileri iki farklı ülkeye sızdırıldığı öne sürüldü.
İlk soruşturmadan ayrı olan bu soruşturmada 15 kişi gözaltına alındı. Bu soruşturmada İBB Hanem isimli İstanbul Senin'e bağlı uygulamada 11 milyon vatandaşın sandık verilerinin işlenerek program dışına sızdırıldığı ileri sürüldü.
Soruşturma İstanbul Senin uygulamasını yapan Kobil Teknoloji'nin yöneticileri ve çalışanları gözaltına alındı. Gözaltındaki bazı isimler de şöyle:
"Kobil Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koyun, Kobil Mycity Platform Teknoloji AŞ'de yazılım geliştirme uzmanı Abdullah Uygun, Kobil Teknoloji AŞ'de yazılım müdürü Ayhan Güvenli, Adem Ok, Iraz Bayrak, İdris Yıldırım, Mehmet Çağlar Kuru, Emrah Yüksel, Hüsnücan Şen, Elif Yıldız Kızılca, Esra Huri Bulduk, Nuri Cem Ceylan, Şehide Zehra Keleş Yüksel"

Operasyon düzenlenen Kobil Teknoloji'nin de Teknofest ödüllü bir şirket olduğu ortaya çıktı.
Teknofest 2025 bünyesinde bu sene 1725 Eylül'de Türkpatent ISIF 25 Uluslararası Buluş Fuarı düzenlendi. Kobil Teknoloji, çalışmaları nedeniyle Bronz madalyaya layık görüldü.
Üstelik veri sızıntısı ile suçlanan şirketin 'veri güvenliği başarısı' nedeniyle ödül aldığı öğrenildi.

Kobil, "Bir Dijital Doğrulama Sistemi" projesi ile Türk Patent'ten buluş onayı aldı.


Proje, kişilerin verilerini korumak amacıyla kullanılan bir güvenlik sistemi. Kimlik bilgilerini doğrulayarak kişilerin veri güvenliğini sağlayan bir hizmet. Kobil, bu buluşu ile ödül aldı.
Sakarya'da ülkücü bir vatandaş Kılıçdaroğlu'ndan ricada bulundu35 izlenme
Özgür Özel'den kritik mazbata uyarısı! "Cumhurbaşkanlığı dahil..."22 izlenme
Berat Albayrak için kara para aklama ve İslamcı teröre destek iddiası!166 izlenme
Menzil şeyhinin oğlu lüks aracından indi, kendine şemsiye tutturdu65 izlenme
Avukatı Ersan Barkın'dan dikkat çeken sözler: "Sedat Peker danışmaz, uygulayınca görürsünüz"68 izlenme
AKP’li vekil, hayal sınırlarını sonuna kadar zorladı! 'Zeytinyağlı yiyemem aman diyerek bu millete zeytinyağı yedirmediler'51 izlenme
Bahçeli'ye zor soru: "154 kişiyi öldürecek misiniz?"44 izlenme
Hazine'den dev borçlanma! Beş yıl boyunca milyarlar akacak43 izlenme
Fahrettin Altun ortaya çıktı: İBB'ye ceza kesti
78 kişi yangında can vermişti: Halit Ergül'ün eşine yurt dışına çıkış yasağı
Rapor her şeyi ortaya çıkardı: TÜİK yüzde 54 diyor, alımlar yüzde 3’te kalıyor
Vatandaştan AKP'ye isyan! 'Çok öfkeliyim çok! İslam'ı temsil ettiklerini söylüyorlar hiçbir alakaları yok! Bu kadar insan işsizlikten kırılıyor, üniversite öğrencileri boşta yazık değil mi?'