CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "İBB Başkanını görevden alma yetkim yok" diyen Bakan Soylu'ya "Soylu’nun cesareti varsa uzaklaştırsın" diye yanıt verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının yankıları sürüyor. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararını değerlendirdi.
"İBB Başkanı İmamoğlu’na, kullandığı kelime nedeniyle itiraz yolu açık siyasi yasak kararı verildi. İmamoğlu kime ahmak dedi?" sorusu üzerine "Aslında kimseye demedi. Kendisine 'ahmak' diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya nazikçe bir yanıt verdi, çok daha ağır bir yanıt verebilirdi. Bir siyasi polemik bir ceza davasının konusu olamaz" diye yanıt veren Erkek şöyle devam etti:
"Demokratik hukuk devletinde böyle bir dava açılmaz bile. 'Acaba muhalefetin üzerinde nasıl bir baskı oluşturabiliriz, nasıl engelleyebiliriz' düşüncesindeler. Engelleyemezler. Ancak daha da güçlendirirler. İstanbul seçiminin iptal edilmesi gerçekten büyük bir ahmaklıktı.
Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler. Bir aday kazanmış mazbatasını almış. Siz hem seçimi hem mazbatayı iptal ediyorsunuz. Aradan aylar geçiyor Soylu tartışma başlatıyor, İmamoğlu yanıt veriyor. İmamoğlu’nun bir hakaret kastı olsa 6 Mayıs gecesi yapardı. Dosyada çok değerli anayasa profesörlerinin mütalaası var. Bugün yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nu hazırlayan isimler ve 'Suç unsuru yok' diyorlar. İmamoğlu davasının özü Fatih’in sözünde gizlidir: 'Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür'. Saray iktidarı Atatürk’ün dediği gibi gaflet, dalalet ve hıyanet içinde. Adaleti çürütmek hıyanettir ve gerçek bir beka sorunudur."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararına ilişkin, Anayasa'nın kendisine terör ve görevden kaynaklı suçlardan dolayı kayyum atama yetkisi verdiğini belirterek, "Burada İBB Başkanını görevden alma yetkim yok" demişti. Buna cevap veren Erkek, "Görevden alamazlar. Hukuken de mümkün değil. İçişleri Bakanı Soylu’nun şeklen yetkisi var diyelim. Cesareti varsa uzaklaştırsın. İstanbul’u kaybettiler Türkiye’yi de kaybedecekler. Biz kazandığımızda aslında kendileri de kurtulacak. Gittikçe daha çok otoriterleşiyorlar ve daha çok hata yapıyorlar" dedi.
halktv.com.tr
Azerbaycan-Ermenistan arasında tansiyon yükseldi: Saldırı bastırıldı!56 izlenme
Hammadde yok fabrikalar çürüyor, dışa bağımlılık günden güne büyüyor!71 izlenme
Rize’de testi pozitif çıkan çay üreticisi sayısı 15’e yükseldi!46 izlenme
AKP'li belediye şikâyet etti, o ismin ihalelere girmesi yasaklandı!107 izlenme
5 bin 500 lira maaş alan AKP'linin sözlerine vatandaş isyan etti! 'Ekmek alamayan baba intihar ediyor, siz bunları göre göre zalimleşiyorsunuz, siz adalet nedir bilmiyorsunuz!'67 izlenme
Bakan ‘asla tuzak kurmuyoruz’ demişti, görüntüler ise tersini söylüyor28 izlenme
İhracı istenen teğmenlerin dosyası avukatlarına verildi: Sicil amirlerinin kanaatleri değişti28 izlenme
Almanya’da bedava bizde ‘özel’ zamlı!52 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Bu konuda çok netiz, hiç pişman değilim
İşte emeklinin hali: "Maaşla geçinmek çok zor. Çocuklarım yardım etmezse donarım"
AKP'nin seçimde kaybettiği Bayrampaşa'yı geri alma planı suya düştü, dava açıyorlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk Atatürk anıtı hakkında talimat