CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti seçim ekonomisi uygulamakla suçladı.
AKP’nin seçimi kaybetme telaşına kapıldığını ve bu nedenle alelacele daha büyük yanlışlara girdiğini söyleyen Bekaroğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda son dakika yapılan yeni düzenlemeleri eleştirdi.
3 ay boyunca yeni işe alınacak işçilerin maaş, sosyal güvenlik primi ve vergilerinin İşsizlik fonundan finanse edilmesini ve taşeron işçiler için geçmişte ödenmeyen kıdem tazminatlarının taşeron firma yerine Hazine tarafından ödenmesini öngören bu iki maddenin birçok yönüyle ahlaksızlık anlamına geldiğini ifade eden Bekaroğlu, yapısal reformlar yerine seçim ekonomisi uygulayarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin daha da derinleştirdiğini savundu.
TACİZCİ POLİS TEPKİSİ
Gazete Duvar’da yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde Ankara’da TAYAD eyleminde bir polisin eylemci kadına cinsel saldırıda bulunmasını, “Telaşın getirdiği yanlış hareket” olarak yorumlayan ve bunun basına servis edilmesini emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik olduğunu söyleyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e de tepki gösteren Bekaroğlu, “Tacizci polise sahip çıkıyor. Onun polisi, sanki bizim polisimiz değil. İktidarlarını kurtarmaya çalışıyor aslında, ayağının altından kayıp giden iktidarını kurtarmaya” diye konuştu.
Bekaroğlu, aynı olaya ilişkin yaptığı değerlendirmede Merve Demirel’i, “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKPC’li proje kadın” diye niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise, “Allah belanı versin” diye seslendi.
Daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye versin” dedi.
http://halktv.com.tr/mehmetbekarogludansuleymansoyluyaserttepkiallahbelaniversin372905
İBB Meclisi’nde ‘peşkeş’ tartışması!89 izlenme
Emekliye ek zam yok! İşte 2022 emekli maaşları…52 izlenme
Afganistan'da onlarca arkeolojik alan yerle bir edildi ve yağmalanmaya açıldı28 izlenme
Üniversiteler kapalı, yatılı Kuran kursları açık44 izlenme
Damadın düğünde yayınladığı video gelini ağlattı, davetliler dondu kaldı!40 izlenme
CHP Gençlik Kolları'ndan 'Vatan haini, terörist' hakaretlerine videolu yanıt!52 izlenme
İran ABD'yi ifşaladı: "Gizlice kara savaşını planlıyorlar"15 izlenme
Sokak röportajında hükümeti eleştiren cezaevi müdürü tenzili rütbe ile Ağrı'ya sürgün edildi44 izlenme
Uğur Mumcu, 26 yıl önce yaptığı laiklik konuşmasında, bugünleri böyle işaret etmişti !
Kızını depremde kaybeden Orhan Aydın: Çocuklar babalarından önce ölmesin
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Beni tehdit etmeye kalkma..."
Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyonda MHP'li yönetici de gözaltında